Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic şi precipitaţii, în vestul, nord-vestul, centrul ţării şi în Moldova, începând de marţi de la ora 13.00. Ploile vor fi cădea pe arii extinse, iar din cursul nopţii se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, la munte fiind viscol. Începând de marţi după-amiază, în zona montană din judeţele Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş-Severin este Cod portocaliu de precipitaţii abundente. Miercuri dimineaţă, vor intra sub incidenţa Codului galben de intensificări ale vântului şi ninsori viscolite şi Moldova şi, local, Muntenia şi Dobrogea.
Lucian Lungoci, administratorul special al Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța, anunță că echipele sunt pregătite pentru a interveni acolo unde situația o va impune.
“De mâine vor fi precipitații în tot județul, seara se vor transforma în ninsoare asociată cu vânt puternic. Joi nu vor mai fi precipitații, doar vânt care va spulbera zăpadă depusă în cursul nopții. Nimic iesit din comun. Posibil condiții de polei la trecerea la temperaturi negative și transformarea ploii in zăpadă. La acel moment se va interveni cu sare pentru a evita formarea poleiului. Miercuri noaptea se anunță viscol în tot județul. Comandamentul de iarnă RAJDP este pregătit. Nefiind cod portocaliu emis, nu este necesar să convocăm Comandamentul Județean pentru Situații de Urgență. Probabil cele mai afectate zone vor fi sud-vestul, respectiv Băneasa, Șipote, Dumbrăveni, Negru Vodă și nordul județului Constanța, la Hârșova, Saraiu, Pantelimon. Având în vedere că aceste fenomene meteo se vor petrece în noaptea de miercuri spre joi (trafic foarte redus) și vom acționa toată noaptea Si dimineața, consider că nu vor fi probleme. Este foarte important sa se circule cu atenție și viteză scăzută”, a transmis Lucian Lungoci.
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben valabilă de marţi, de la ora 13.00, până miercuri, la ora 8.00, privind intensificări ale vântului, precipitaţii, iar la altitudini de peste 1.700 de metri – ninsori viscolite.