Conecteaza-te cu noi

Societate

La Constanța începe Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului. Vezi programul complet

Published

on

seas

Teatrul de Stat Constanța organizează, în lunile iulie și august, Stagiunea Estivală a anului 2023, al cărei finanțator este Consiliul Județean Constanța, iar partener principal – Primăria Constanța.

SEAS Constanța 2023, este un eveniment conceput pentru a oferi constănțenilor, dar și turiștilor care aleg litoralul românesc pe perioada verii șansa de a vedea o selecție variată de spectacole de teatru și muzică produse de instituții culturale din întreaga țară.

Astăzi, 13 iulie, pe scena Teatrului de Vară Constanța s-a desfășurat o conferință de presă prilejuită de începerea Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului. La acest eveniment au participat Erwin Șimșensohn, director general al Teatrului de Stat Constanța, Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța și actorul Florin Caracală, de la Teatrul din Iași.

Anul acesta se va desfășura ediția a II-a a SEAS Constanța.

În cuvântul său, Mihai Lupu a ținut să îl felicite pe Erwin  Șimșensohn pentru premiile UNITER obținute în acest an și și-a manifestat speranța că directorul general al Teatrului de Stat Constanța va deveni președinte al Uniunii Teatrale din România. ”Am ținut mult ca actul politic să nu fie interferat în actul cultural.”, a spus Lupul. El a ținut să precizeze că deja este în concediu, dar cu toate acestea a fost ieri plecat la Negru Vodă în interes de serviciu, iar azi este la acest eveniment de la care nu a vrut să lipsească.

Directorul Erwin Șimșensohn a reamintit faptul că la gala UNITER de anul acesta Teatrul de Stat Constanța a avut 4 nominalizări.

20.000 de spectatori sunt așteptați la SEAS

SEAS 2023 este o invitație de a-ți petrece altfel serile de vară de la mare, care se va desfășura în intervalul 14 iulie – 27 august.

Anul acesta sunt așteptați peste 20.000 de spectatori – și asta dat fiind faptul că în cadrul SEAS vor avea loc peste 40 de evenimente. Peste 30 de teatre și companii private vor participa.  Vor fi spectacole pentru copii și părinți, pentru iubitorii de muzică (Marius Mihalache Band), dar și un concert pus la cale de trupa Fără Zahăr.

Sunt peste 600 de invitați, iar noutatea acestui an este că se va organiza și primul festival de teatru de stradă de la Constanța.

Festivalul internațional de teatru stradal SeaStreet – o diversitate a artelor spectacolului –  se va desfășura în zilele de 28, 29 și 30 iulie. Au fost invitate companii din Columbia și din mai multe țări europene. Vor fi păpuși gigant, acrobații, cântăreți ambulanți.

Erwin  Șimșensohn a spus că vrea să ofere comunității locale produse culturale de bună calitate. ”Constănțenii trebuie să aibă parte de spectacole de calitate. Cred cu tărie că e unul barometrele cele mai importante ale calității vieții unei comunități. Cultura îi transformă pe locuitori în cetățeni.”, a precizat directorul Teatrului de stat Constanța.

El s-a referit și la prețul biletelor la spectacole și a spus că nu crede în oferirea gratuită a acestora. Oricum, biletele sunt subvenționate. Cele mai scumpe, respectiv 60 de lei, sunt la piesele de teatru susținute de Maia Morgenstern (Povestiri Culese) și Marius Manole și Carmen Tănase (Spectatorul condamnat la moarte).

Organizatorii au precizat că în cadrul campaniei promoționale  EARLY BIRD, pentru spectatorii care cumpără bilete din timp, primele 150 de bilete la fiecare spectacol programat la Teatrul de Vară Soveja și primele 50 de bilete la fiecare spectacol programat pe scena din Parcul Arheologic au prețul redus de 30 lei. După epuizarea primelor bilete, tariful va fi de 50 lei sau 60 lei, în funcție de spectacol.

Reprezentațiile vor avea loc la Teatrul de Vară Soveja (în spatele City Mall), pe scena ce va fi special amenajată în Parcul Arheologic din centrul orașului (pe Bulevardul Ferdinand) și la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanța.

Iată programul complet al stagiunii:

Vineri, 14 iulie, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași prezintă spectacolul „LYSISTRATA, DRAGOSTEA MEA” de Matei Vișniec, regia Zalán Zakariás.

Sâmbătă, 15 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Evreiesc de Stat București prezintă spectacolul „ACTUL DE CĂSĂTORIE” de Ephraim Kishon, regia Dan Tudor.

Duminică, 16 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”  Galați prezintă „SOACRA CU TREI NURORI” după Ion Creangă, regia Dan Mirea.

Joi, 20 iulie și vineri 21 iulie, ora 19:30, în Parcul Arheologic, Teatrul de Animație Țăndărică București prezintă spectacolul „FREESTYLE PUPPETRY” – accesul liber

Vineri, 21 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Godot București și Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „POVESTIRI CULESE” după Donald Margulies, regie colectivă, cu Maia Morgenstern și Cătălina Mihai.

Sâmbătă, 22 iulie, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „FAZANUL” de Georges Feydeau, regia Alexandru Mâzgăreanu.

Duminică, 23 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Nottara București prezintă spectacolul „LECȚIA” de Eugen Ionesco, regia Felix Alexa.

Marți, 25 iulie, ora 21:00, la Sala Studio, Unteatru și Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „MASS” de Fran Kranz, regia Andrei & Andreea Grosu.

Miercuri, 26 iulie, ora 21:00, la Sala Studio, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă spectacolul „MAMĂ” de Marta Barceló, regia Mariana Cămărășan.

Joi, 27 iulie, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Marius Mihalache Band prezintă spectacolul „LUME, LUME” un proiect dedicat de Marius Mihalache marii artiste Maria Tănase, cu Arabela Nicolau și Nico.

Zilele de 28, 29 și 30 iulie 2023 sunt dedicate evenimentului special SeaSTREET, primul Festival de Teatru Stradal din Constanța, proiect cultural organizat de municipiul Constanța în parteneriat cu Teatrul de Stat Constanța.

Joi, 3 august, ora 21.00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Național  „Mihai Eminescu” Chișinău prezintă spectacolul „DOSARELE SIBERIEI” după Margareta Spânu-Cemârtan și Ion Moraru, regia Petru Hadârcă.

Vineri, 4 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava prezintă spectacolul concert pus la cale de Fără Zahăr „PISICI 2”, pe versuri de Bobi Dumitraș și Bobo Burlăcianu, regia muzicală Bobo Burlăcianu.

Sâmbătă, 5 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Național  „Mihai Eminescu” Timișoara prezintă spectacolul „ZORBA GRECUL” de Nikos Kazantzakis, adaptare de Hristo Boicev, regia Mihaela Lichiardopol.

Duminică, 6 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Municipal Baia Mare prezintă spectacolul „FLOARE DE CACTUS” de Pierre Barillet & Jean-Pierre Grédy, regia Daniel Vulcu.

Miercuri, 9 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul „GOI PUȘCĂ” de Simon Beaufoy, regia Vlad Cristache..

Joi, 10 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul de Stat Constanța prezintă spectacolul de improvizație teatrală „MECIUL DE COMEDIE”, regia Dragoș Muscalu.

Vineri, 11 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul „Regina Maria” Oradea prezintă spectacolul „COLIVIA NEBUNELOR” de Jean Poiret, regia Daniel Vulcu.

Sâmbătă, 12 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul „Maria Filotti”, Brăila prezintă spectacolul „NAUFRAGIAT!”  de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac.

Luni, 14 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul „Tudor Vianu” Giurgiu prezintă spectacolul „SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE” după Matei Vișniec, regia Antonella Cornici, cu Marius Manole și Carmen Tănase în rolurile principale.

Miercuri, 16 august, ora 21:00, la Sala Studio, Teatrul „Stela Popescu” București prezintă cel mai nou musical în regia lui Răzvan Mazilu, spectacolul „HEDWIG AND THE ANGRY INCH” text de John Cameron Mitchell, muzica și versurile Stephen Task.

Joi, 17 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad – Trupa Marionete prezintă spectacolul „ISTORIA MUZICII PENTRU COPII (ȘI PĂRINȚII LOR)”, regia Cristian Ban.

Vineri, 18 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Excelsior București prezintă spectacolul „OPERA DE TREI PARALE” de Bertolt Brecht, regia, coregrafia și costumele create de Răzvan Mazilu.

Sâmbătă, 19 august, ora 21:00, la Sala Studio, Teatrul Dramaturgilor Români  București prezintă spectacolul „STOP THE TEMPO” de Gianina Cărbunariu, regia Mara Oprea.

Duminică, 20 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Excelsior București prezintă spectacolul „ORAȘUL NOSTRU” de Thornton Wilder, regia Alexandru Dabija.

Marți,   22 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Tineretului Piatra Neamț prezintă „VISĂTORUL” după Ian McEwan, un spectacol-concert de Ada Milea.

Miercuri, 23 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Tineretului Piatra Neamț prezintă spectacolul „RINOCERII” de Eugène Ionesco, regia Radu Iacoban.

Joi, 24 august, ora 21:00, în Parcul Arheologic, Teatrul Național Târgu-Mureș, Compania „Liviu Rebreanu” prezintă spectacolul „SOȚ DE VÂNZARE”, de Mikhail Zadornov și Sergei Fomin, regia Csaba Varga.

Vineri, 25 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Mic București prezintă spectacolul „TARTUFFE SAU IMPOSTORUL” de Moliere, regia Gelu Colceag.

Duminică 27 august, ora 21:00, la Teatrul de vară Soveja, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova prezintă spectacolul „1,2,3…BÉBÉ” de André Roussin, regia Alexandru Boureanu & Raluca Păun.

De unde se pot cumpăra bilete

Biletele pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97, de la Info Desk City Mall, dar și online, pe platforma MyStage.

În perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrul de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul arheologic sau casa de bilete de la Sala Studio, cu câteva ore înainte de spectacole.

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions