Desi lucrurile par cat se poate de linistite, iar politicienii nostri sunt aproape nevăzuti, să nu va imaginati că nu există foarte multe tensiuni in randul lor. Au si motive să fie agitati si nelinistiti pană la următoarele sedinte de consilii locale si de consiliu judetean. Adică, pană in momentul in care lucrurile vor intra pe un făgas normal. Ce urmează a se intampla stie foarte multă lume interesată de viata politică: primariile din intreaga tară trebuie să isi aleagă viceprimarul (viceprimarii), iar la nivel judetean urmează a fi alesi de către consilierii judeteni, presedintele de Consiliu Judetean si vicepresedintii. Desi nu pare, tevatura este mare, se fac si se desfac diferite aliante dar pană cand nu va avea loc votul final, peste cateva zile, lucrurile sunt in coadă de peste. Nici la Harsova situatia nu este mai clară. Altfel nu as fi gasit un mesaj postat pe Facebook de către primarul ales al orasului, Viorel Ionescu, din partea ALDE. Iată ce a scris aseară tarziu: “Avand in vedere avalansa de intrebari referitoare la noul viceprimar al orasului, doresc să fac următoarele precizări:
1. Am spus in nenumărate randuri că nu vom face aliantă cu niciun partid. Harsova a dorit o schimbare, pentru care mă simt foarte onorat prin mandatul pe care mi l-au incredintat si pentru care multumesc tuturor harsovenilor. Prin urmare, eu si echipa mea ne dorim si pozitia de viceprimar.
2. Viceprimarul este ales din randul consilierilor. In noua configuratie a consiliului local, orice altă persoană aleasă ca viceprimar se va face numai cu complicitatea PSD si PNL. In aceste conditii, atrag atentia noilor colegi consilieri de la PNL asupra faptului că isi asumă un risc major prin sustinerea viceprimarului din randul PSD, oricare ar fi acesta, mai ales că directivele de partid sunt foarte clare. Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, marti, la Parlament, după sedinta pe care a avut-o cu consilierii liberali din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, că PNL nu va face nici o aliantă sau majoritate cu PSD la nici un sector si nici in teritoriu.”In ceea ce priveste dorinta colegilor consilieri PSD de a avea un viceprimar, ii rog să inteleagă si să accepte faptul că primarul trebuie să facă echipa cu un viceprimar care să se bucure de increderea totală a acestuia si cu care să poată colabora in interesul harsovenilor, persoana care poate fi numai din echipa primarului.
Imi doresc o stare de normalitate, fără jocuri politice care să satisfaca interesele personale ale unora, in detrimentul unei bune administrări a orasului.
Stimati colegi consilieri, harsovenii au ales! Respectati-le vointa!”
Locuitorii au foarte multe opinii pro-dezvoltarea orasului
După acest mesaj, au fost multe comentarii ale oamenilor din oras, dar ne-a atras atentia intr-un mod special unul postat de un locuitor care pare sa cunoasca foarte bine problemele zonei. „Problemele din Harsova sunt oarecum simple desi multe: lipsa oportunitătilor de muncă in afara aparatului de stat, nesiguranta crescandă de pe străzi, o educatie mai mult decat politizata si sub-calificată, un sistem medical ce se poate imbunatati, un cartier care se inundă in fiecare primăvară, o lipsă de implicare individuală cetatenească in infrumusetarea orasului, nejusta distribuie a ajutorului social, salvarea monumentelor (scoala veche si conservarea cetătii Carsium), cu aceasta ultima mult mai complicata. Dacă există vointă din partea ta si din partea unei majoritati a consilierilor, totul poate fi făcut. Nu există motive să cred că s-ar putea atrage investitii in industrie pentru că nici nu există fortă de muncă calificată si nici o infrastructură adecvată. Văd insă posibilitatea investitiilor in agricultură si servicii. Pentru asta este nevoie de un dialog cu antreprenorii existenti si intelegand cu ce probleme se confrunta să se atragă noi investitori nu numai in organizarea culturilor ci si in procesarea locală a recoltelor. In servicii văd o posibilitate in convingerea companiilor de croaziere de a opri in Harsova. Trebuie făcute presiuni pentru un punct de control pasapoarte pentru a permite debarcarea oricarui pasager. Pentru a stoarce cat se poate de mult din aceste opriri, trebuie antrenati si perfectionati ghizi, trebuie incurajate creatiile locale de artezanat si facilitarea de spatii (tarabe mobile dar frumoase) ce se pot monta si dezmonta in zona portului, exitenta unor restaurante cu mancăruri traditionale etc.”
Bune ideile acestui om, speram ca ele vor prinde contur dupa ce se va alege viceprimarul. Adica dupa ce Primaria Harsova va avea echipa completa.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta