Sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare urmează să fie dată luni, așa cum au anunțat judecătorii în urmă cu o săptămână, după audieri care au durat șase ore.
Liderul PSD a avut duminică seara o reacție nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are ”bagajele făcute”: ”E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”. „Sunteți pregătit să mergeți la pușcărie?”, l-a întrebat o altă jurnalistă. „Dumneavoastră sunteți?”, a replicat liderul PSD, după care a adăugat: „Nimeni nu e pregătit, doamnă”.
La termenul din luna martie, la instanța supremă, Liviu Dragnea a susținut din nou în fața magistraților că este „total nevinovat” în dosarul angajărilor fictive, că acesta este unul politic și că dacă va fi menținută condamnarea la închisoare, ar vrea să știe pentru ce.
Judecătoarea Luciana Mera, membră în completul de 5 care judecă acest dosar, urmează să se pensioneze în 1 iunie. Dacă până la acea dată nu va fi pronunțată o decizie, în complet va fi numit un nou magistrat, iar judecarea dosarului ar putea fi reluată. Între timp, faptele ar putea ajunge la perioada de prescriere.
Pe 21 iunie 2018, Dragnea, care are deja o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, primea, în primă instanță, în acest dosar al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Noua condamnare era primită cu urale de miile de manifestanți ieșiți în acea seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și codurilor penale.
Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul care viza angajarea fictivă a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica – la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.
Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, lucrând de fapt la PSD Teleorman. DNA arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman și ar fi determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată la DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.
În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii instanței supreme notează că liderul PSD “a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute”. De asemenea, magistrații arată în motivare că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu. Din octombrie 2018, când dosarul a intrat în faza de apel, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată.
sursa: hotnews.ro
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta