Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Mâine încep înscrierile la clasa pregătitoare 2017! Va fi nebunie?

Published

on

Metodologia și calendarul înscrierii la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2017-2018 au fost publicate de curând în Monitorul Oficial. La fel ca în anul precedent, înscrierea se poate face în două etape, prima fiind programată pentru perioada 27 februarie – 16 martie 2017, urmând ca toți copiii înscriși în această primăvară să fie repartizați, în funcție de alegerea părinților și de anumite criterii bine stabilite pe locurile disponibile din școli. De asemenea, ca anul trecut, pot fi înscriși la școală chiar și micuții care nu împlinesc șase ani la debutul anului școlar, dacă o comisie de evaluare specială consideră că micuțul este pregătit pentru asta. Potrivit calendarului, și anul acesta înscrierea se organizează în două etape, fiind deja afișate la fiecare unitate de învățământ planurile de școlarizare, însemnând câte clase pregătitoare va avea fiecare școală pentru anul 2017-2018, precum și informațiile relevante pentru părinți în legătură cu școala respectivă. Aceste date vor putea fi regăsite și pe site-ul școlii respective, dacă există, precum și pe site-ul inspectoratului școlar afferent. În ceea ce privește cererile de înscriere, părinții pot să le completeze în perioada 27 februarie – 16 martie 2017, atât online, cât și la sediul unității de învățământ respective, urmând ca validarea cererilor să se facă de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 18:00, iar sâmbăta de la 9:00 la 13:00. În prima etapă de înscriere, repartizarea copiilor se face pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, prin intermediul aplicației informatice, în conformitate cu criteriile de departajare pentru copiii din alte circumscripții școlare (criteriile vor putea fi consultate la sediile școlilor, pe site-urile inspectoratelor și școlilor, acolo unde este cazul). Începând cu data de 17 martie, Comisia națională se va ocupa cu analizarea cererilor și cu repartizarea copiilor la școlile și clasele pregătitoare corespunzătoare. În primă fază, sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat asta prin cererea de înscriere. În a doua fază, sunt procesate cererile părinților care au solicitat înscrierea la o altă școală decât cea de circumscripție, pe locurile rămase libere. Ultima situație, sunt admiși la școala de circumscripție copiii ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală, dar nu au fost înmatriculați, din lipsă de locuri. Potrivit calendarului, în perioada 22-23 martie 2017, la sediile școlilor, pe site-urile acestora, precum și pe site-urile inspectoratelor școlare județene vor apărea listele cu copiii înscriși, precum și numărul de locuri libere și lista cu cei care au rămas neînscriși. Şcoala de circumscripţie este unitatea de învăţământ căreia îi sunt arondate locuinţele din proximitatea sa. Totalitatea străzilor arodate unităţii formează circumscripţia acesteia.

Pentru a doua etapă trebuie depuse noi cereri de înscriere

Copiii care au rămas neînscriși din diferite motive vor fi repartizați pe locurile libere disponibile, conform unei proceduri speciale de repartiție. Pentru asta, părinții trebuie să completeze o nouă cerere de înscriere, pentru ocuparea unuia dintre locurile disponibile (părinții pot afla de la școli și inspectorate care sunt locurile disponibile la cel mai târziu data de 23 martie 2017). Potrivit calendarului, noile cereri trebuie depuse în perioada 24 – 30 martie 2017, urmând ca procesarea acestor cereri să se facă până pe 5 aprilie 2017. Pe 6 aprilie 2017 se vor afișa listele finale cu copiii înscriși la clasa pregătitoare. Totuși, există posibilitatea ca în urma celei de-a doua etape de înscriere să mai existe copii care nu au fost înscriși încă la nicio școală. În acest caz, până pe 13 aprilie, inspectoratele școlare vor soluționa cererile de înscriere a acestor copii, avându-se în vedere principiul interesului superior al copilului. Potrivit metodologiei, toţi copiii pentru care se cere înscrierea în clasa pregătitoare la şcoala de circumscripţie sunt înmatriculaţi în unitatea respectivă. Totuşi, în funcţie de locurile libere, există şi posibilitatea înscrierii în alte şcoli decât cea de circumscripţie.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions