Se împlinesc 143 de ani de când Dobrogea, ţinut situat între Dunăre şi Marea Neagră, s-a alipit României. Cu această ocazie, senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a transmis un mesaj.
„Proclamația regelui Carol I din 1878 vorbește despre drepturile şi libertățile tuturor dobrogenilor, „de orice naționalitate şi religie”, tocmai pentru că Dobrogea reprezintă un teritoriu multietnic şi multicultural. După 143 de ani, respectăm aceleaşi valori proclamate de regele Carol I: dreptate şi libertate pentru toţi cetăţenii, iar Dobrogea reprezintă un model de convieţuire dintre minorităţi.
Dobrogea a fost şi a rămas una dintre cele mai frumoase şi importante zone din ţară, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere turistic. Pe lângă faptul că litoralul Mării Negre reprezintă una dintre principalele atracţii turistice din ţară, Dobrogea are şi un mare potenţial economic, datorită Portului Constanţa, dar şi a zăcămintelor de gaze naturale din Marea Neagră, exploatarea acestora fiind un proiect strategic al României care trebuie demarat, în beneficiul tuturor românilor.
Dobrogea este un ţinut atât de încărcat de istorie şi dovadă stau multele edificii şi monumente culturale, unele dintre ele înscrise în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Astăzi, de Ziua Dobrogei, în Piaţa Ovidiu, a avut loc un eveniment inedit organizat de Asociația Dobrogea de Patrimoniu, important pentru istoria şi cultura Dobrogei: dezvelirea a două plăci de granit, una pe care este gravat un fragment din Proclamația pentru dobrogeni a lui Carol I şi cealaltă care reprezintă cazinoul, clădirea-simbol a orașului.“, a spus Negoi.