Se pare că persoanele vârstnice sunt special alese pentru a deveni victime. Săptămânile trecute am prezentat câteva cazuri rămase nesoluționate. Asăzi revenim cu un caz similar, care a avut drept protagonistă o femeie în vârstă de 90 de ani. Biata de ea a rămas fără cuvinte când a primit un telefon prin care, un tânăr care s-a prezentat a fi avocat, i-a spus că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier. Omul i-a spus că fiul său a lovit cu mașina doi copii, că accidentul nu este foarte grav și că părinții victimelor sunt de acord să nu anunțe Poliția despre acest eveniment dacă primesc 10.000 de lei. Cum femeia nu dispunea de această sumă de bani, a oferit celui care s-a prezentat la ușă 1.700 de lei. Ulterior și-a dat seama că totul a fost o escrocherie și a anunțat Poliția, care face la această oră verificări.
Poliția revine cu precizări și menționează că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nici o formă sau pretext sume de bani, doar instanţa de judecată este competentă pentru a hotărî şi dispune într-o astfel de situaţie.
“Este foarte important pentru cetăţeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanţii instituţiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speţă de natură penală, iar doar instanţa de judecată poate dispune în urma unui proces penal. Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetăţenii sunt sunaţi şi li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru “rezolvarea unor accidente rutiere” prin darea de bani unor persoane, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliţie, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.Astfel, poliţiştii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înşelăciuni, iar persoanele care intenţionează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate şi trase la răspundere penală.”
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta