Forțele Navale Române au descoperit o mină marină de război, în Marea Neagră, la 80 de kilometri de Capul Midia.
În aceste momente, autoritățile se pregătesc să izoleze și apoi să distrugă mina marină, care pune în pericol comerțul maritim.
“Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.
Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.
După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.
Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia.
Vom reveni cu detalii și imagini de pe timpul acestor operațiuni, după încheierea intervenției”, este mesajul public postat pe site/ul oficial de conducerea Forțelor Navale Române cu privire la acest subiect.
Este alertă maximă la Marea Neagră: încă o mină plutitoare descoperită
Ministerul turc al Apărării a anunţat descoperirea şi neutralizarea unei mine în Marea Neagră, în largul coastei aşezării Igneada, lângă graniţa cu Bulgaria, a informat luni presa turcă.
„Echipele de apărare submarine turcești au securizat și neutralizat o mină navală găsită în largul coastei Igneada, lângă granița cu Bulgaria”, a declarat postul turc TRT, citat de Ministerul Apărării. Anterior, agenția Anadolu a raportat că un grup de forțe speciale navale a fost trimis în zona incidentului. La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Apărării a raportat deja despre neutralizarea unui obiect care arată ca o mină în strâmtoarea Bosfor. Potrivit ministrului turc al Apărării, Hulusi Akar, „în urma examinării, s-a stabilit că era o mină de stil vechi ”.
foto: ilustrativ / Digi24.ro
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta