Conecteaza-te cu noi
palaz

Politica

Mircea Dobre, fostul ministru al Turismului, explică de ce România este eliminată din ofertele nemților

Published

on

Social democratul constănțean Mircea Dobre, fostul ministru al Turismului din Guvernele Grindeanu și Tudose, și-a reluat activitatea la Cabinetul Parlamentar din Constanța. Declară pentru “Ordinea.ro” că are deja mai mult timp pentru a discuta cu cetățenii, dar și pentru activitatea din Parlament, acolo unde este deputat reales la alegerile trecute. La Cabinetul Parlamentar a reluat audiențele, constănțenii având neclarități cu privire la legislația din domeniul pensiilor sau din sfera restituirii proprietăților.

“Vinerea trecută am reluat audiențele la Cabinetul Parlamentar din Constanța. Am discutat cu oamenii alături de colegul meu, deputatul George Vișan. Oamenii au probleme legate de legislația, vor lămuriri privind pensiile, restituirea proprietăților. Vedem ce documente au și unde îi putem îndruma pentru rezolvarea problemelor. Eu discut cu ei în fiecare vineri, de la ora 10.00. Nu s-a schimbat nimic după momentul Ministerul Turismului; eu sunt același om, doar că am mai mult timp pentru activitatea din Camera Deputaților. Am colaborat foarte bine cu toată lumea la București, în minister și predarea nu s-a făcut prin semnarea unui document, ci cu discuții despre proiecte și intențiile ministerului pentru perioada următoare, adică vreo 3/4 zile. Este normal să colaborez cu Ministerul Turismului, am lăsat acolo proiecte în avizare, multe dintre ele au termen anul acesta și este important să fie duse la îndeplinire”, a declarat deputatul Mircea Dobre pentru ziarul nostru.

Întrebat cum vede decizia companiei Dertour de a nu mai promova România în cataloagele germane de turism, fostul ministru al Turismului a declarat următoarele:

“Aceasta nu este prima companie care s-a retras din a mai promova România în cataloagele germane de specialitate. Eu vă spun altceva: în primele 11 luni ale anului 2017, În România au venit cu 33 % mai mulți turiști germani față de anul anterior, respectiv peste 330.000. Ceea ce vreau eu să transmit este că decizia companiei care a decis ieri să retragă România din cataloagele de turism nu înseamnă că țara noastră nu va mai fi vizitată de turiști germani. Mai mult, ceea ce mulți nu știu este că pentru a te afla în catalogul respectiv trebuie să contribui financiar. Cum se face asta? Pentru a apărea în catalog, trebuie să dai bani publici și asta nu se poate face decât prin achiziție publică națională sau europeană. Bani direct de la Minister către o entitate privată pentru un material de promovare, nu se poate! Dânșii așa doreau!”

Amintim că, ieri, ziarul Profit.ro a scris că, după TUI și Neckermann, și compania Dertour a renunțat să mai promoveze ofertele românești. Eliminarea României din cataloage, unde Bulgaria și Ungaria, de exemplu, ocupă numeroase pagini, este argumentată prin infrastructura deficitară, numărul mic de hoteluri de calitate și tarifele foarte mari practicate de acestea. De asemenea, tot profit.ro scrie în ediția de ieri că relațiile României cu turoperatorii germani, și așa nu foarte calde, s-au răcit și mai mult din luna mai a anului trecut, când fostul ministru al Turismului Mircea Dobre a decis să închidă birourile de promovare turistică ale României în străinătate, inclusiv pe cel de la Berlin. Fostul șef al acelui birou, care a și părăsit ministerul după închidere, este cel care a intermediat de-a lungul anului aproape toate întâlnirile turoperatorilor germani cu miniștrii și șefii români ai Turismului, începând cu Elena Udrea și până la Anca Nedea, predecesoarea lui Mircea Dobre, cel care nu a ținut legătura cu acești turoperatori germani.

Citiți și:

Advertisement
usr

Dertour, unul din marii turoperatori germani, scoate România din cataloagele de promovare

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions