Conecteaza-te cu noi

Actual

Mulți cerșetori aflați pe străzile municipiului Constanța sunt din alte județe ale țării

Published

on

Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică ori a persoanelor fără adăpost.

Activitățile oameniilor legii urmăresc asigurarea unui climat de ordine, de liniște și siguranță publică pentru cetățeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezența cerșetorilor sau a persoanelor lipsite de locuință în segmentul stradal.
De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au depistat 154 persoane majore, apte de munca, care apelau la mila publicului și au identificat 55 de persoane fără adăpost.

În perioada supusă analizei, 01.01.2018 – 27.11.2018, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 452 amenzi contravenționale în valoare totală de 40.950 lei, dispunându-se și măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul.

O mare parte din contravenienții înregistrați în evidențele Direcției Generale Politia Locală Constanța au domiciliile în alte județe: Dâmbovița, Bacău, Dolj, Galați, Neamț, Brașov, Alba și municipiul București etc. Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale săvârșite au fost cuprinse între 4,5 lei- 100 lei.

Asfel de fapte au fost constatate în zona unor lăcașe de cult din municipiul Constanța, dar și în perimetrul unor intersectii precum Bdul 1 Mai/ Str.Th Burada, Bdul Alexandru Lăpușneanu /Str.Soveja, Bdul Tomis/Bdul Aurel Vlaicu, Bdul Mamaia/Str.Mihai Viteazul, Bdul I.C Brătianu/Str.Th Burada, Bdul Tomis/ Bdul Ferdinand, Str. Cumpenei / B.dul Aurel Vlaicu etc.
O atenție deosebită s-a acordat și minorilor, care de foarte multe ori au fost depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului.

Spre exemplu, în luna martie a.c, polițiștii locali au depistat 3 minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată pentru neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii până la 16 ani să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj.

Lucrătorii poliției locale au notificat serviciile sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus.

De asemenea, în primele 11 luni ale anului 2018, s-au constatat 17 infracțiuni legate de prezența, în spațiul public, a unor manifesări care implicau cerșetorii sau persoane care erau exploatate în scopul obținerii unor foloase materiale.
În aceste situații au fost întocmite actele premergătoare în vederea sesizării și predării cazurilor și a persoanelor depistate instituțiilor abilitate.

În ceea ce privește situația celor identificați ca fiind fără adăpost în decursul anului 2018, pe raza municipiului Constanța, la nivelul bazei de date a Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate un număr de 55 de persoane din diverse localități din județ.

Persoanelor în cauză li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, iar zonele în care își montaseră locuințe improvizate au fost igienizate de către reprezentanții firmei de salubritate și adăposturile provizorii au fost dezafectate.

În cazul în care la fața locului se aflau și minori au fost notificate si instuțiile abilitate ( DGASPC Constanța și SPAS Constanța) pentru a dispune masurile legale ce le intră în competență.

”Direcția Generală Poliția Locală Constanța face apel la constănțeni ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să sesizeze dispeceratul instituției la numărul de telefon 0241/484205 sau pe whatsapp 0799606142.
Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la un adăpost special amenajat în acest sens de autoritatea publică locală.”, precizează Biroul de presă al Poliției Locale Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions