Astăzi, completul de judecată F12, din cadrul secţiei penale a Tribunalului Constanţa a admis contestaţia formulată de DNA – Serviciul Teritorial Constanţa împotriva sentinţei penale, pronunţată de Judecătoria Medgidia, prin care se dispunea liberarea condiţionată a condamnatului Neculai Coman, din pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare. Instanţa a hotărât că poate fi reformulată o nouă cerere de eliberare după data de 01.06.2016.
REMEMBER
Iulie 2009
Fostul prim-adjunct al ISU ,,Dobrogea” a fost trimis în judecată, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, în iulie 2009. La acea dată, împreună cu Coman, au fost trimişi în judecată contraamiralul (r) Rusmănică Mircea, fost Comandant al Flotei Constanţa, col. (r) Romanescu Eugen, fost ofiţer în cadrul Statului Major al Forţelor Terestre Bucureşti şi 16 ofiţeri ISU ,,Dobrogea”.
Ianuarie 2014
După 5 ani, pe 24 ianuarie 2014, , Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală îl condamnă pe Neculai Coman la:
– 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual în formă continuată;
– 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la uz de fals în formă continuată;
– 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial;
– 3 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.
În aceeaşi şedinţă instanţa a hotărât contopirea pedepselor, urmând ca acesta să execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prevăzute de art. 64 alin. 1 lit. a) teza a II-a, b) şi c) Cod penal.
Urmărit de ghinion
De la sentinţa definitivă pronunţată în ianuarie 2014, au existat două propuneri de liberare condiţionată formulate de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate a Penitenciarului Poarta Albă. Prima a fost înregistrată pe 27.05.2015, iar a doua pe 29.10.2015, ambele admise de Judecătoria Medgidia.
Problema lui Neculai Coman este ghinionul. Sentinţe penale de liberare condiţionată emise de Judecătoria Medgidia, pe 29.05.2015 şi 10.11.2015, au fost contestate in instanţa superioară. Tribunalul Constanţa a admis ambele contestaţii formulate de Direcţia Naţională Anticorupţie –Serviciul Teritorial Constanţa.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta