Published
4 ani agoon
Orașul Cernavodă este cunoscut lumii întregi drept localitatea din România unde a fost construită o centrală nucleară. Din păcate, nu doar cu energia nucleară se identifică localitatea din județul Constanța. Actualul primar a avut grijă să pună localitatea a cărei activitate o coordonează de 4 ani pe harta primăriilor prost administrate și pentru care banul public poate merge fără nicio jenă către afaceriști dubioși, apropiați ai celor din conducerea primăriei. De altfel, orașul Cernavodă a ajuns în presa centrală, după o investigație “Ordinea.ro” prin care primarul Liviu Negoiță a girat, cu semnătură, un contract prin care cumpăra electronice și electrocasnice de la un… coafor din municipiul Fetești. Tot ziarul nostru a descoperit cum edilul din Cernavodă l-a umplut de bani pe șeful Poliției de Frontieră. O achiziție demnă de povestit nepoților semnată de jurnalistul Ordinea.ro, Adrian Cârlescu.
Și în timpul mandatului, lista de cumpărături a primăriei lui Negoiță a șocat opinia publică și a trecut exclusiv de interesul comunității. De altfel, de-a lungul mandatului, primarul din Cernavodă și-a pus semnătura pe mai multe achiziții controversate. “Ordinea.ro” a informat opinia publică asupra modului în care primarul liberal Negoiță a ales să cheltuiască banii publici. Printre târguieli se numără și achiziția de tabere școlare la prețuri amețitoare pentru mai multe categorii de persoane din oraș. Vă reamintim detaliile AICI
Fără număr, lună de lună. De la colivă, la cozi de topor
De departe, cea mai scandaloasă situație este lista contractelor pe care Liviu Negoiță, în calitate de primar al orașului Cernavodă, a semnat-o cu un butic de patru metri pătrați. Vă reamintim:
Primăria Cernavodă a încheiat 269 de contracte cu un butic de patru metri pătrați
Și dacă ați înțeles necesitatea achiziției făcută de primăria lui Negoiță pentru colivă, pe principiul “despre mor’i numai de bine”, cea a celor… 450 de cozi de topor ne-a depășit. Era ca și cum administrația din Cernavodă se pregătește de răscoală.
Asfaltările lui Negoiță
O exclusivitate a ziarului nostru, o investigație semnată de jurnalistul Adrian Cârlescu, a adus în atenția opinie publice modul în care administrația din Cernavodă a organizat licitația pentru lucrările de asfaltare din oraș. Cine a fost cel favorizat, citiți AICI
Cum s-a asfaltat vedeți în articolul de la jos:
Dans din buric și cultură cu rochii de bal
Și nu putem încheia lista achizițiilor pe care “Ordinea.ro” le-a urmărit în cazul Primăriei Cernavodă fără să vă amintim de costumele de dans din buric de la un fost amic din campania localelor din 2016 al primarului Vrabie de la Medgidia, tot un independent din lista acestuia, dar și despre cum actualul viceprimar Șerif Cîrjali făcea bani frumoși la restaurantul pe care l-a deținut până la demascarea tertipurilor pe care le făcea din bani publici vânzând apă și cafea către Primărie. Aici, în combinație intră și viceprimarul Șerif Cîrjali. Chiriașul de la restaurantul său și-a alimentat conturile din banii publici. Iată detaliile târguielilor, într-o investigație semnată de jurnaliștii Mihaela Tîrpan și Adrian Cârlescu.
Ultima găselniță a făcut-o Negoiță chiar în plină pandemie de coronavirus, când România era în stare de urgență cauzată de numărul mare de infectări cu noul coronavirus. Cu semnătura primarului, administrația din Cernavodă a cumpărat… rochii pentru corul de la Casa de Cultură din oraș. Valoarea contractul a fost de vreo 2.000 de euro, în condițiile în care instituțiile de cultură aveau lacătul pe ușă. Dovada unei achiziții iresponsabile o găsiți AICI
Canalul colector, tot un vis pentru orașului care se inundă la fiecare ploaie
Un proiect vechi, o inițiativă a fostului primar Gheorghe Hânsă presupune construirea și amenajarea unui canal colector care să apere centrul orașului Cernavodă de inundațiile care distrug centrul orașului la fiecare ploaie torențială. Deși, în primul an de mandat primarul Negoiță a declarat pentru “Ordinea.ro” că finalizează proiectul în cel mai scurt termen, respectiv câteva luni, pe final de mandat tot un vis a rămas pentru toți cei care își desfășoară activități comerciale în zona centrală a orașului. Și pentru cei care nu știu, vă aducem o dovadă a lipsei de interes a edilului pentru aceștia:
(VIDEO) Rupere de nori la Cernavodă. Centrul orașului, inundat. Din nou!
La toate acestea, din lipsă de viziune și interes, conducerea administrației orașului Cernavodă a avut o singură recomandare: i-a sfătuit pe locuitori… să-și apere bunurile. Da, incredibil! Detaliile le găsiți AICI
Și dezastrul…
Am făcut… Ordine la Cernavodă. Cu lacăt pe ușa restaurantului viceprimarului Cîrjali!
La doar două zile de la prezentarea de către jurnaliștii “Ordinea.ro” a modului în care Primăria Cernavodă înțelege să se pregătească pentru avertizările hidrologilor privind codul portocaliu de inundații emis pe Dunăre, primarul și-a schimbat viziunea. Detaliile AICI
Și asta nu e tot. După o investigație a ziarului nostru, restaurantul viceprimarului a ajuns cu lacătul pe ușă. Vă spunem doar atât: Șerif Cîrjali, viceprimar al orașului Cernavodă, încasa bani de la Primărie. Detaliile le gasiți mai jos:
Le-am stricat suveica! Restaurantul Șerif stă cu lacătul pus
Liviu Negoiță, “repetent” și la deszăpezire
Nici la capitolul deszăpezire orașul Cernavodă n-a primit bilă albă, localitatea fiind închisă în iarna anului 2018. Munții de zăpadă de pe străzi dovedindu-se a fi fizică cuantică pentru Negoiță și ai lui din Primărie. Cu precizarea că edilul din Cernavodă a organizat un adevărat eveniment public din prezentarea utilajelor de deszăpezire. Vedeți aici mormanele de zăpadă din februarie 2018.
Concluziile vă aparțin!
INFO! Pentru mandatul 2020-2024, ei sunt cei care vă cer votul la alegerile locale programate pentru duminică, 27 septembrie a.c.:
Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!