Conecteaza-te cu noi
palaz

Justitie

Nici a cincea oară, Adina Florea nu a fost validată la conducerea Secției speciale

Published

on

Nici astăzi, plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu a reuşit validarea Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul CSM. Era pentru a cincea oară când se încerca validarea concursului pentru conducerea Secției, iar 10 dintre membrii CSM au votat pentru amânare.

Decizia plenului vine după ce mai mulţi membri ai CSM au cerut amânarea şedinţei de validare a Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), pe motiv că nu au primit toate documentele, inclusiv fişele de notare din partea Comisiei de evaluare sau baremul.

”Este adevărat că fiind vorba de o funcţie de conducere, conform legii atunci sigur că CV şi proiectul de candidatura sunt încărcate pe site CSM-ului înainte de examen. Ceea ce am observat însă că ceea ce s-a încărcat pe EMAP pentru astăzi este doar raportul Comisiei de evaluare şi procesele verbale ale Comisiei de evaluare printre care şi unul privind adoptarea baremului şi a fişei de notare, însă ne lipsesc chiar fişele de notare. Dacă există fişe de notare, care este baremul conform acestor fişe de notare, dacă s-a acordat punctaj pentru fiecare punct de pe acel barem aprobat, nu ştiu care este pentru că nu am văzut baremul şi fişa de notare. Aşadar eu cer o amânare şi să ne puneţi la dispoziţie aceste acte pentru că nu avem cum să validăm aceste două concursuri fără să ştim actele care au stat la baza lor”, a susţinut, la începutul şedinţei, judecătorul Andreea Chiş.

La solicitarea enunţată de judecătorul CSM, preşedintele Consiliului, Lia Savonea, a replicat că regulamentul nu prevede asemenea obligaţii.

Ulterior, Chiş a precizat că nu poate vota în lipsa acestor acte. ”Nu putem să avem o validare de concurs fără să avem aceste acte. Este o chestiune de bun simţ. Eu ce votez. Ştiţi, apropo de concurs, pentru că s-a discutat concursul pentru funcţia de inspector şef, şi acolo a fost exact aceeaşi discuţie, să se pună la dispoziţia membrilor plenului fişele de notare, exact acea discuţie a fost, să vedem dacă aţi adoptat un barem. Vreau să văd acele fişe de notare şi cred că trebuia să se cunoască aceste lucruri pentru că am solicitat şi cu alte ocazii să ni se pună la dispoziţie aceste acte. Nu cred că trebuia să spun eu cu nu ştiu câte zile înainte, nu m-am aşteptat. Mărturisesc până în ultima clipă că am verificat”, a mai spus Andreea Chiş.

Advertisement
usr

Şi procurorul CSM Florin Deac a cerut amânarea şedinţei de plen pentru o dată ulterioară. ”Solicit amânarea până la momentul pronunţării unei hotărâri în cauzele conexate. Dar ar mai fi un motiv pentru care au aş solicita amânarea, respectiv referitor la aspectul declanşării concursului în termenul prevăzut de lege şi aici mă refer la legislaţia subsidiară, respectiv la acel termen de 60 de zile din regulamentul privind numirea procurorilor. După cum se ştie, acest concurs s-a finalizat în circa 30 de zile. Aş solicita să solicităm o notă în care să ne lămurească despre ce termen este vorba în această situaţie, măcar pentru viitor să ştim cum să facem şi să luăm totuşi o hotărâre legală în legătură cu acest aspect”, a declarat Florin Deac.

Reamintim că Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, post rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan judecător la Curtea Constituţională, ea clasându-se pe primul loc după susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor funcţiei de conducere. Adina Florea a obţinut punctajul 9,86. Conform CSM, rezultatele concursului sunt definitive şi nu pot fi contestate.

Foto: Digi24

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions