Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Noi măsuri pentru asigurarea tratamentului şi îngrijirii copiilor şi adulţilor bolnavi de leucemie

Published

on

Un nou subprogram de diagnostic al tumorilor solide maligne (sarcom Ewing şi neuroblastom) a fost introdus în Programul naţional de oncologie, iar pacienţii cu leucemii acute vor putea beneficia atât de diagnosticare şi tratament, cât şi de monitorizarea corectă a bolii minime reziduale.

Bolnavii din cadrul programului naţional de oncologie beneficiază de servicii medicale, inclusiv prescrierea şi eliberarea medicamentelor, care pot fi acordate într-o unitate sanitară în regim de spitalizare de zi, concomitent cu serviciile medicale furnizate de o altă unitate sanitară, dacă unitatea sanitară la care pacientul este internat în regim de spitalizare de zi nu poate acorda serviciile. Pentru aceste situaţii, serviciile asigurate sunt validate şi decontate din bugetul programelor naţionale de sănătate curative.

În cazul în care pacientul necesită transport, unitatea sanitară în care bolnavul este internat, suportă contravaloarea transportului medicalizat pentru efectuarea serviciilor medicale cu scop curativ.

Probele pentru diagnosticarea şi monitorizarea leucemiilor acute şi a tumorilor solide care se recoltează la furnizorii de servicii medicale ce acordă asistenţă medicală spitalicească bolnavilor, vor fi transmise la furnizorii de servicii medicale incluşi în subprogram, însoţite de referatul de solicitare.

Advertisement
usr

Contravaloarea investigaţiilor paraclinice în cadrul programelor naţionale de sănătate curative va fi decontată furnizorilor de servicii care le efectuează, fără a fi condiţionată de prezentarea cardului naţional de asigurări sociale de sănătate.

Pentru debirocratizarea sistemului de asigurări de sănătate, raportarea activităţii furnizorilor, conform contractelor încheiate cu casele de asigurări de sănătate, se va face zilnic, fără a mai fi necesară şi o raportare lunară/trimestrială.

Dacă se constată încasarea necuvenită a unor sume de la asiguraţi, furnizorii de servicii medicale paraclinice, furnizorii de dializă şi furnizorii de radioterapie vor fi sancţionaţi, astfel:

  • la prima constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 20% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţii;
  • la a doua constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 30% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţii;
  • la a treia constatare, reţinerea unei sume calculate prin aplicarea unui procent de 40% la contravaloarea serviciilor aferente lunii în care s-au înregistrat aceste situaţie;
  • la a patra constatare, contractul se reziliază.

De asemenea, au fost revizuite unele sancţiuni pentru furnizorii aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, în funcţie de gravitatea nerespectării unor obligaţii.

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions