Conecteaza-te cu noi
palaz

Energie&Mediu

Nuclearelectrica angajează noi avocați și consultanți pentru negocierile cu China Nuclear Power

Published

on

Nuclearelectrica derulează negociază de câțiva ani cu gigantul energetic chinez de stat China General Nuclear Power (CGN) pentru finalizarea acordului investitorilor pentru proiectul construirii unităților 3 și 4 de la centrala nucleară Cernavodă și a actului constitutiv al joint-venture-ului care va fi înființat de cele două companii pentru implementarea proiectului și caută să angajeze noi avocați și consultanți care să o asiste în acest proces.

De la semnarea memorandumului de înțelegere cu CGN pentru proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă din urmă cu aproape 3 ani, din toamna lui 2015, Nuclearelectrica a fost asistată în negocierile cu partea chineză de un consorțiu format din Deloitte Consultanță, Elcomex IEA și casa de avocatură Peli Filip, însă contractul cu respectiva asociere expiră în octombrie anul acesta, scriu jurnaliștii de la Profit.ro. În aceste condiții, Nuclearelectrica (SNN) vrea să organizeze o nouă procedură de achiziție de servicii de consultanță și asistență juridică și financiară pentru proiectul Cernavodă 3-4, pentru care a pregătit un buget maxim de 2,25 milioane euro plus TVA, în total circa 2,67 milioane euro.

“În prezent se desfășoară negocieri cu investitorul selectat anterior menționat – China General Nuclear Power Corporation (“CGN”) pentru finalizarea Documentelor Investiției – Acordul Investitorilor și Actul Constitutiv al societății de proiect, o societate mixtă (“JVCo”), în înțelesul art. 50 din Legea nr. 137/2002, societate ce urmează a se înființa de către SNN și CGN, în calitate de acționari. După finalizarea negocierilor și înființarea societății de proiect, va urma o fază complexă, de dezvoltare a Proiectului, care va presupune, între altele, negocierea și semnarea, de către SNN, a unor acorduri/înțelegeri cu CGN și/sau JVCo”, se arată într-un document al Nuclearelectrica.

Firma sau firmele care își vor adjudeca contractul vor trebui să elaboreze inclusiv drafturi de acte normative în legătură cu proiectul reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă și să ofere consultanță cu privire la mecanismele de sprijin care pot contribui la atractivitatea proiectului și la chestiunile care privesc legislația în domeniile concurență și ajutor de stat în legătură cu finanțarea proiectului. De asemenea, vor trebui să se ocupe de aportul în natură sau în numerar al SNN la societatea mixtă, inclusiv în legătură cu activitățile pregătitoare fuziunii cu Energonuclear, compania de proiect înființată în 2009 pentru Cernavodă 3-4 și care în prezent este controlată 100% de către Nuclearelectrica.

În martie, acționarii Nuclearelectrica au aprobat continuarea negocierilor cu CGN asupra documentelor investiției pentru o perioadă de 6 luni, respectiv până la data de 2 septembrie 2018.

Advertisement
usr

SNN este controlată de statul român prin Ministerul Energiei, cu 82,49% din acțiuni.

sursa: profit.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions