SN Nuclearelectrica SA a atribuit un contract în valoare de 76.800 de euro plus TVA unei firme din București pentru producții video necesare promovării companiei pe Facebook și TV, precum și la diverse manifestări de implicare socială. Anunțul de atribuire a fost urcat în SICAP pe 1 martie 2023 (vezi AICI).
Procedura de achiziție a fost lansată în toamna anului trecut, la o valoare estimativă de 119.630 de euro. De acești bani, se căuta o firmă aptă să producă, în cele mai bune condiții tehnice, 4 filme corporate de câte 3 minute; 21 de animații 3D cu voice over, de câte 90 de secunde fiecare; 21 de spoturi de promovare, de 90 de secunde; precum și 40 de voice over-uri pentru diverse filmări și înregistrări.
Prin caietul de sarcini, se cerea ca producțiile să fie realizate pe bază de concept, storyboard, scenariu, cu intro de mare anvergură, montaj dinamic, muzică originală, alternare de cadre exterioare și interioare ”pentru a sugera prezența ubicuă a energiei”, cu detalii de tipul zâmbete, ținere de mână, scene de familie, ”pentru a crea senzația de apropiere și atingere umană, inclusiv în slow motion”.
La producția acestei emoții imense a aprinderii becului trebuiau angrenați: un regizor, un editor, doi operatori, un grafician și un copywriter. Vocea de fundal trebuia asigurată de un actor. Durata contractului: doi ani.
Patru firme au depus oferte de participare la procedură. Este vorba de Antena 3 SA, reprezentată de cunoscutul moderator Mihai Gîdea, Artboard Advertising SRL, Dash Film SRL – toate din București – și 3D Art Studio SRL din Ilfov.
Captură din SICAP cu ofertanții care au participat la procedura Nuclearelectrica.
Contractul a fost atribuit pe 28 februarie 2023 către Artboard Advertising SRL, la valoarea de 76.800 de euro sau 378.263,04 lei, la care se adaugă TVA.
Potrivit Risco.Ro, Artboard Advertising SRL este o firmă de publicitate înființată în anul 2016. Asociat unic este Olga Ionel Holerga. Aceasta se ocupă și de administrarea afacerii împreună cu Adrian Holerga – un cunoscut fotograf profesionist.
În ultimul bilanț depus la ANAF (cel aferent anului 2021), Artboard Advertising a raportat o cifră de afaceri de 220.299 de lei, un profit de 137.211 lei și zero angajați. Lipsa angajaților nu reprezintă nimic, deoarece în publicitate, fiind vorba de creații, contribuțiile celor angrenați în producție sunt achitate sub forma drepturilor de autor.
Pe baza contractului încheiat ieri, Nuclearelectrica SA își va promova, după cum reiese din caietul de sarcini, și acțiunile de implicare socială pe care le va face în conformitate cu directiva ei de ”Empatie și Responsabilitate”. Este vorba despre platforma ”Nucleu de Bine”, prin care anul trecut, când a și fost lansată, au fost sponsorizate 60 de proiecte nonprofit cu 10,58 milioane de lei.
Programul se desfășoară și anul acesta. Printr-un comunicat transmis presei chiar astăzi, SNN a anunțat lansarea primei etape de selectare a proiectelor nonprofit benefice cu întâietate comunităților locale din Cernavodă, Mioveni, Pitești, Doicești, Târgoviște și Feldioara, acestea fiind localitățile în care compania își desfășoară activitatea.
În această primă etapă, care se derulează până pe 30 martie, vor fi finanțate proiecte în valoare de două milioane de lei în domeniile educație, medical și protecția mediului. Alte două etape vor fi organizate în iunie și septembrie. Sponsorizările pe bază de proiecte pot fi accesate de organizații nonguvernamentale și autorități publice. În trecut, Primăria Cernavodă a fost unul din principalii beneficiari de sponsorizări de la SN Nuclearelectrica.
Nuclearelectrica este operatorul Centralei Nuclear Electrice de la Cernavodă și al altor unități secundare din industria nucleară. Compania livrează aproximativ 20% din necesarul de energie electrică la nivel național, asigurând 2.450 de locuri de muncă în mod direct și alte 11.000 de locuri de muncă, în mod indirect, în industria nucleară. Contribuția industriei nucleare la Produsul Intern Brut (PIB) este de 5,7 miliarde de euro, sumă ce ar putea asigura funcționarea tuturor spitalelor din România, la standarde de excelență, timp de un an – se mai arată în comunicatul Nuclearelectrica.
Citește și:
Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, construite cu bani de… împrumut. Anunțul Nuclearelectrica
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta