Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

O femelă de alpaca de la Microrezervația Constanța are nevoie de un nume

Published

on

”Sunt o femelă de Alpaca, am 5 luni și mă cheamă…. Spuneți voi cum”, este anunțul postat, în această seară, pe pagina de facebook a Microrezervației din Constanța.

Zeci de cititori au propus diverse nume, printre care: Dolly, Happy, Punky, Luna, Lolita, Bella, Beauty, Mandra, Yaia, Stela, Wooly, Zurli, Rosa, Drăgușa, Alma …. și propunerile sunt mult mai multe.

Rămâne de văzut ce nume va fi selectat în final.

Alpaca sau pako este un animal erbivor originar din Anzii Cordilieri, înrudit cu  cămila. Este similară și adesea confundată cu  lama. Cu toate acestea, alpaca sunt mai mici decât lamele. Cele două animale sunt strâns legate și pot fi încrucișate cu succes.

Advertisement
usr

Potrivit wikipedia, Alpaca trăiesc în Andelor din sudul Perului, Boliviei de Vest, Ecuadorului, la o altitudine de 3.500 m până la 5.000 m deasupra nivelului mării. Alpaca sunt considerabil mai mici decât lamele și, spre deosebire de ele, nu pot fi animale de lucru, ele fiind crescute special pentru fibra lor.

Alpaca comunică prin limbajul corpului. Cea mai obișnuită este scuiparea atunci când sunt în primejdie, le este frică sau în sensul de a-și manifesta dominarea.

Cinci lame adulte au ajuns la Constanța în anul 2012, din localitatea Ilișești, județul Suceava.

În acel moment, Adrian Bîllbă, director al CMSN Constanța  spunea că aceste mamifere sunt foarte interesante.

”Să sperăm că deşi sunt animale foarte exotice, din punctul meu de vedere, și prima dată când s-a născut la Delfinariu și nu avem experienţă prea multă, vreau să zic că se comportă foarte bine”, spunea Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal al Ştiinţelor Naturii.

Puiul de lamă a devenit imediat vedeta rezervaţiei.

Advertisement
usr

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions