”Sunt o femelă de Alpaca, am 5 luni și mă cheamă…. Spuneți voi cum”, este anunțul postat, în această seară, pe pagina de facebook a Microrezervației din Constanța.
Zeci de cititori au propus diverse nume, printre care: Dolly, Happy, Punky, Luna, Lolita, Bella, Beauty, Mandra, Yaia, Stela, Wooly, Zurli, Rosa, Drăgușa, Alma …. și propunerile sunt mult mai multe.
Rămâne de văzut ce nume va fi selectat în final.
Alpaca sau pako este un animal erbivor originar din Anzii Cordilieri, înrudit cu cămila. Este similară și adesea confundată cu lama. Cu toate acestea, alpaca sunt mai mici decât lamele. Cele două animale sunt strâns legate și pot fi încrucișate cu succes.
Potrivit wikipedia, Alpaca trăiesc în Andelor din sudul Perului, Boliviei de Vest, Ecuadorului, la o altitudine de 3.500 m până la 5.000 m deasupra nivelului mării. Alpaca sunt considerabil mai mici decât lamele și, spre deosebire de ele, nu pot fi animale de lucru, ele fiind crescute special pentru fibra lor.
Alpaca comunică prin limbajul corpului. Cea mai obișnuită este scuiparea atunci când sunt în primejdie, le este frică sau în sensul de a-și manifesta dominarea.
Cinci lame adulte au ajuns la Constanța în anul 2012, din localitatea Ilișești, județul Suceava.
În anul 2015 s-a născut primul pui de lamă în captivitate, la Constanţa.
În acel moment, Adrian Bîllbă, director al CMSN Constanța spunea că aceste mamifere sunt foarte interesante.
”Să sperăm că deşi sunt animale foarte exotice, din punctul meu de vedere, și prima dată când s-a născut la Delfinariu și nu avem experienţă prea multă, vreau să zic că se comportă foarte bine”, spunea Adrian Bâlbă, directorul Complexului Muzeal al Ştiinţelor Naturii.
Puiul de lamă a devenit imediat vedeta rezervaţiei.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta