Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

O firmă din Bacău ridică un bloc cu patru etaje la Năvodari, în marginea plajei

Published

on

Cu toate că s-a construit haotic, la grămadă, cu arhitecturi îndoielnice, la Mamaia continuă să apară noi vile și blocuri. Pe de-o parte, se construiește și în zona administrată de primăria municipiului Constanța dar și, cu precădere, în cea care ține de orașul Năvodari. Am scris de-a lungul timpului de problemele pe care locuitorii zonei de sud-est a intravilanului orașului Năvodari, cei care trăiesc acolo iarnă și vară, nu doar pe perioada sezonului estival, le au. Se pare că nimănui cu putere de decizie nu-i pasă. Că lumea este foarte nemulțumită, asta-i altceva. Însă ce poate face în afară de a protesta pe facebook sau în presă, fără vreun câștig de cauză? Din fericire, însă, toți cei ce-și doresc să construiască ajung cu dosarele la APM. Iar aici, lucrurile nu sunt simple, motiv pentru care rămâne de văzut dacă cei care solicită să realizeze construcția, primesc și aprobarea. În cursul zilei de azi, comisia tehnică a APM a primit dosarul unei firme din Bacău, care dorește să construiască un bloc cu patru etaje, pe terenul situat în partea de sud-est a intravilanului orașului Năvodari. Iată ce anume dorește să facă beneficiarul: o clădire cu regim de înălțime P+4E cu destinația principală de locuire. Potrivit memoriului tehnic, construcția va conține 40 unități locative, distribuite astfel: 8 apartamente cu câte 2 camere la parter și câte 8 apartamente cu două camere la etajul 1, etajul 2, etajul 3 și etajul 4. Circulatia se va realiza cu ajutorul unui ascensor de persoane și pe casa scării, gândită pentru a face față unei evacuari în situație de urgență. Arhitectura va fi modernă, cu finisaje superioare. Acoperișul va fi de tip terasă necirculabilă. Structura clădirii este de tip pereți din beton armat, cu fundație de tip radier din beton armat, rezemat pe o pernă de piatră spartă compactată. În incinta terenului se vor amenaja 30 locuri de parcare ce vor fi realizate cu pavele inierbate. În interiorul terenului se vor amenaja spații verzi cu o suprafață minimă de 482.67mp, suprafața ce nu include locurile de parcare realizate cu pavaj înierbat.

Unde s-ar putea construi hotelul?

Oricine construiește în această zonă își dorește ca hotelul să fie cât mai aproape de mare. Iată unde își doresc cei de la firma Ian Invest Trans Bacău să ridice clădirea: ”este amplasată într-una din cele mai importante zone turistice ale României, Zona Mamaia-Nord. Terenul este amplasat în vecinatătea Promenadei Năvodari, căpătând un plus de importanță. În această situație, beneficiarul dorește realizarea unei clădiri cu destinația de locuire (parter, etajele 1-4), în scopul valorificării la maxim a potențialului terenului proprietate. Execuția nu va pune probleme speciale, constructia fiind gândită pentru a putea fi realizată cu tehnologii uzuale și muncitori cu medie calificare. Estimăm ca execuția să dureze efectiv un an calendaristic, însă această perioadă este posibil să se prelungească, aceasta depinzând în primul rând de beneficiar.” Ca mulți alții care au construit în această zonă, și această firmă vine cu promisiuni. Iată despre ce anume este vorba: ”După execuția clădirii, terenul se va amenaja și se va utila și mobila construcția. (…)Terenul din jurul construcției va rămâne liber, fiind amenajat în funcție de oportunitățile de utilizare de la momentul respectiv (parcare autoturisme, spațiu verde etc). Amplasamentul este situat la o distanță de 560m de hotarul spre est (Marea Neagră). (…)Terenul pe care va fi edificată clădirea propusă este situat între Hanul Piraților/Mamaia Sat și tabăra de Copii Năvodari, în partea estică a fâșiei de teren delimitată la Est de Marea Neagră și la Vest de Canalul Poarta Albă- Midia Năvodari.

Constructorii promit lipsa poluării

Advertisement
usr

În orice declarație oficială, toți fac precizări optimiste. Nu va exista poluare, nu va fi nimeni deranjat etc. Iată ce spun cei de la Ian Invest Trans: ”În urma realizării clădirii, calitatea aerului nu va fi afectată. Gazele arse ale centralelor termice amplasate în bucătăriile apartamentelor nu vor depăși nivelul de siguranță acceptat, conform normelor în vigoare. Pe perioada execuției structurii există pericolul unei poluări atmosferice, însă pentru protecția vecinătăților, execuția etapelor sensibile se va face sub perdea de apă. Poluarea sonora va exista doar pe parcursul execuției, însă pentru ca deranjul să fie minim, se va stabili un program de lucru de comun acord cu vecinii, pentru ca aceștia să nu fie deranjați decât minimal. Pe parcursul exploatării clădirii nu vor exista surse de zgomote sau vibrații.”

 A cui este firma Ian Invest Trans?

 Firma a fost fondată în anul 2012, de către Moraru Ciprian, asociat unic la acel moment.În toamna anului 2015 intră în firmă Leonte Ecaterina, tot din Bacău. Un an mai târziu, Moraru s-a retras și i-a cesionat lui Leonte toate părțile sociale.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions