Conecteaza-te cu noi

Societate

O nouă ediție a școlii de vară în domeniul dezvoltării urbane durabile, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), organizează, în perioada 22 – 26 iulie, cea de-a XI-a ediție a Școlii de vară CCMESI „Aspecte de Ecologie Urbană: Soluții verzi-albastre pentru abordarea problemelor de mediu urbane”.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact (CCMESI) – Universitatea din București, drept coordonator, Facultatea de Geografie a Universității din București și Society for Urban Ecology (SURE) – South-East Europe Chapter.

La cursurile școlii de vară, care se vor desfășura în campusurile universitare din București și Constanța, participă studenți și masteranzi din domeniile Geografie și Știința mediului de la: Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea din București, Universitatea Al. I. Cuza din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

Școala de vară CCMESI reprezintă un program educațional extracurricular, ce le propune participanților o săptămână de activități inovative non-formale, dedicate dobândirii de noi competențe profesionale în domeniul dezvoltării durabile și ecologiei urbane. Astfel, sunt abordate o serie de aspecte extrem de importante pentru formarea specialiștilor din domeniile Geografie și Știința mediului: organizarea cercetării mediului; colectarea datelor de mediu din teren; prelucrarea datelor de mediu prin metode statistice și tehnici GIS; prezentarea alternativelor moderne de răspuns la provocările de mediu; metode participative de planificare teritorială și dezvoltare durabilă a mediului urban.

Programul școlii de vară include un pachet interdisciplinar de activități teoretico-metodologice și practice (din domeniile Geografie, Știința mediului, Biologie, Urbanism și Amenajarea teritoriului), susținute de către cadre universitare și experți ai instituțiilor partenere, care vor fi realizate atât în laborator, cât și pe teren, pentru analiza a două zone de studiu: Lacul Morii (București) și Lacul Siutghiol (sit Natura 2000).

”La finalul activităților de învățare, participanții vor prezenta rezultatele propriilor analize realizate în cadrul școlii de vară, cu privire la evaluarea rolului Lacului Siutghiol în abordarea unor provocări urbane majore de dezvoltare durabilă a Municipiului Constanța: conservarea biodiversității urbane în cadrul complexului lacustru Siutghiol-Tăbăcăriei, ca arie protejată de interes european; adaptarea zonei costiere la schimbările climatice; îmbunătățirea calității vieții urbane; și creșterea atractivității turistice a orașului.”, precizează Ș.L. dr. Mirela Paraschiv, coordonatorul școlii de vară din partea UOC.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions