O persoană fizică, pe numele ei Diana Cojocaru, din Constanţa, solicită avizele de mediu pentru a construi un „complex turistic” în Staţiunea Mamaia, în vecinătatea Hotelului Flora. Proiectul depus de aceasta a făcut obiectul analizei specialiştilor APM Constanţa în şedinţa CAT din 12 februarie a.c.. Cu această ocazie, Agenţia a publicat pe site-ul ei memoriul tehnic pentru proiectul „Construire imobil P+5-8E cu funcţiunea de complex turistic, jud. Constanţa, mun. Constanţa, Staţiunea Mamia, Zona Hotel Flora, lot. 1”, întocmit în numele investitoarei de o altă persoană fizică, pe numele ei Daiana Oprescu (fostă şefă a APM Constanţa în anul 2009, specialistă recunoscută care a lucrat, printre altele, în proiectul futurist al companiei Mamaia Investment SRL din Lehliu, cea care trebuia să ridice un complex de turnuri şi o marină privată pe peninsula artificială de la Pescărie, aşa cum cu mândrie anunţa, la vremea lui, fostul primar Radu Mazăre).
[pdf-embedder url=”http://img.ordinea.ro/uploads/2016/02/memoriu-de-prezentare-Cojocaru-Diana.pdf”]
Complexul turistic al Dianei Cojocaru ar urma să integreze, în cadrul construcţiei de opt etaje, un restaurant şi un hotel de trei stele, având amprenta la sol de 490 de metri pătraţi. Ultimele trei etaje se retrag progresiv faţă de structura de bază, până la 232 de metri pătraţi. Clădirea va fi prevăzută cu lifturi pentru turişti şi personal, iar locurile de parcare necesare, în număr de 15, se vor asigura prin închiriere de la Primăria Constanţa, care, grijulie, a realizat o parcare cu ani buni înainte, când în zonă se afla, stingher, doar Hotelul Flora, la care acţionar era, şi este şi astăzi, chiar Radu Mazăre.
Alte retrocedări, alte blocuri între blocuri şi spaţii comerciale în parcări
Aşa cum se arată în memoriul de prezentare, complexul turistic din coasta Hotelului Flora se va ridica pe un teren de 700 de metri pătraţi, dobândit de Diana Cojocaru de la Primăria Constanţa, în baza Dispoziţiei emise de fostul primar Radu Mazăre sub nr. 5443/31.08.2013. Cel mai probabil este vorba de o dispoziţie de retrocedare, dată în procedura Legii 10/2001. Însă nu şi singura dispoziţie constitutivă de drepturi… imobiliare, pentru Diana Cojocaru. Ca dovadă, cea care dezvoltă, pe spinarea parcării publice, hotelul din Mamaia a mai obţinut drepturi similare şi în baza Dispoziţiei lui Mazăre 6838/10.12.2010. Prin efectul acestui act administrativ, Cojocaru a mai pus mâna pe un teren de 188 de metri pătraţi, situat în Piaţa Tomis III, în vecinătatea magazinului Lidl. Anterior, terenul fusese trotuar şi parcare publică. Pe 18 septembrie 2014, noua proprietară a terenului a primit de la Primărie avizul de oportunitate nr 124478 pentru a elabora un nou PUZ al întregii zone. Profitând de această oportunitate, în realitate deloc oportună, beneficiara dispoziţiei lui Mazăre a desenat o limbă comercială de 34 de metri lungime şi aproape cinci metri lăţime, în prelungirea galeriilor deja existente, spre sensul giratoriu al magazinului Lidl (detalii aici). Aceeaşi Diana Cojocaru a mai obţinut de la Primăria Constanţa un alt aviz de oportunitate sub numărul 109028/11.07.2014, pentru a elabora un PUZ al zonei delimitate de străzile Dobrilă Eugeniu, Aleea Hortensiei şi aleea Daliei, în scopul de a înghesui în deja foarte înghesuitul cartier Tomis Nord, un bloc nou de şapte etaje. Cum deocamdată nu s-a depus la Agenţia de Mediu un memoriu de prezentare a proiectului, încă nu ştim dacă şi acest teren provine dintr-o dispoziţie semnată de Radu Mazăre. În sfârşit, în anul 2008, Consiliul Local Constanţa a înscris pe ordinea sa de zi un proiect care se referea la aprobarea unui PUZ pentru un bloc de patru etaje, pe un teren de 385 de metri pătraţi, din zona blocului PA 18 de pe Bulevardul Brătianu (zona ICIL), proprietatea Dianei Cojocaru.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta