Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Oare nu le putem exporta? De la începutul anului au fost adunate 21.265 de tone de alge!

Published

on

 

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral continuă activitatea de inspecţie pe plajă şi acţiunea de strângere a algelor de pe întreg litoralul românesc. De la sfârşitul lunii iunie şi până în prezent,  inspectorii din cadrul A.B.A. Dobrogea-Litoral au efectuat 368 de controale şi au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale dintre care 12 avertismente şi 30 de amenzi în valoare de 91.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru neaducerea la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor impuse anterior. Activitatea de inspecţie şi control a Compartimentului Inspecţia Teritorială a Apelor din cadrul A.B.A.D.L. constă în verificarea modului în care sunt respectate obligaţiile contractuale ale utilizatorilor de plajă, urmărind respectarea legislaţiei în domeniul gospodăririi apelor şi gospodării integrate a zonei costiere:

–  dotările de plajă cu respectarea suprafeţelor

–  gradul de igienizare

Advertisement
usr

–  existenţa panourilor cu instrucţiuni privind utilizarea plajei

–  respectarea sectoarelor de agrement nautic pentru siguranţa turiştilor

Pe lângă această activitate, inspectorii analizează toate sesizările primite prin dispeceratul A.B.A.D.L.  sau de la alte instituţii.

În perioada sezonului estival, echipele de inspectori de la A.B.A. Dobrogea – Litoral sunt sprijinite în acţiunile de control de colegii de la cele zece Adminstraţii Bazinale de Apă din ţară şi de cei de la Administraţia Naţională „Apele Române”.

Rolul Inspecţiei din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral este de îndrumare şi control şi nu de aplicare a unor măsuri coercitive, astfel că, în urma inspectării sectoarelor de plajă, se dau măsuri de remediere a deficienţelor constatate (igienizare defectuoasă, dezafectare, nerespectarea PUZ-ului, etc), iar dacă acestea nu sunt duse la îndeplinire operatorul de plaja este sancţionat. În ce priveşte fenomenul de înfloririre algală, în ultimele două săptămâni, acesta nu a mai avut aceeaşi intensitate ca la începutul lunii iulie, când numai din sudul litoralului s-au colectat peste 6.000 de tone de alge. Astfel că, de la începutul anului şi până în prezent, s-au adunat de pe întreg litoralul românesc 21.265 de tone de alge.

Advertisement
usr

Colectarea depunerilor de alge de la linia ţărmului se face manual şi mecanizat cu ajutorul utilajelor din dotare. Angajaţii instiuţiei strâng algele depuse pe sectorele de plajă libere de contract (neînchiriate) şi intervin la linia ţărmului în zona sectoarelor închiriate doar atunci când intensitatea fenomenului algal depăşeşete capacitatea operatorilor de a le îndepărta. Pentru reducerea disconfortului produs turiştilor de fenomenul de înflorire algală, A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează în continuare în fiecare seară, în funcţie de necesitate, în medie cu 45 de muncitori şi peste 20 de utilaje (5 încărcătoare frontale, 5 tractoare cu remorcă, 7 basculante de diferite capacităţi, 4 buldoexcavatoare).

Strângerea algelor se face pe toata linia ţărmului din zona localităţii Năvodari şi până la Vama Veche, numai noaptea pentru a nu crea disconfort turiştilor aflaţi pe plajă în timpul zilei. Facem precizarea că, prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions