Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Oficial despre migranți: au fost două nave surprinse, însă doar una a ajuns la 2 Mai! La bord erau 97 de persoane!

Published

on

Azi noapte, în cadrul misiunilor de supraveghere a frontierei maritime, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat o ambarcaţiune de agrement, la bordul căreia se aflau 97 de persoane care intenţionau să intre ilegal în România. Totodată, o altă ambarcaţiune cu aproximativ 120 de persoane la bord a fost blocată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă pe Marea Neagră, în zona comună de patrulare româno-bulgară, nava şi persoanele de la bord fiind preluate de autorităţile turce. În seara de 08.09.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat un pescador suspect în Marea Neagră, la aproximativ 24 de mile marine, în dreptul localităţii Sabla (Bulgaria), şi la aproximativ 17 mile marine faţă de frontiera româno-bulgară, care se îndrepta spre apele teritoriale româneşti. La faţa locului s-a acţionat cu o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă, ocazie cu care ţinta a fost identificată în jurul orei 20.30 ca fiind o ambarcaţiune tip pescador având la bord aproximativ 120 persoane. Acestea au transmis mesaje de ajutor, recepţionate de către MRCC Varna – instituţie responsabilă în acest caz, care a declanşat acţiunea SAR (Search and Rescue). Totodată, au fost informate, prin intermediul Forumului de Cooperare la Marea Neagră, autorităţile de frontieră bulgare şi turce. La aproximativ 5 mile marine distanţă de marea teritorială, Garda de Coastă a acţionat cu trei nave, reuşind blocarea ambarcaţiunii, până la sosirea navelor Gărzii de Coastă Turce, care au preluat atât pescadorul, cât şi persoanele. De asemenea, azi dimineaţă, în jurul orei 7.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o altă ambarcaţiune în Marea Neagră, la aproximativ o milă marină de frontiera maritimă comună româno-bulgară şi de litoralul bulgăresc, navigând spre țărmul României. Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu o navă pentru identificarea țintei. Ambarcaţiunea suspectă avea la bord mai multe persoane dispuse pe toate punţile, inclusiv pe suprastructura. S-a declanşat imediat o acţiune de tip SAR, oferind sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol. Situaţia a fost atent monitorizată de către poliţiştii de frontieră, inclusiv cu ambarcaţiuni gonflabile de viteză pentru asistenţă, cât şi cu echipaje dispuse de-a lungul ţărmului (în cooperare cu I.J.J. Constanta, Brigada Mobila de Jandarmi Constanţa şi poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa) iar în jurul orei 11.30, pescadorul a fost escortat de navele Gărzii de Coastă, în siguranţă, în Portul Mangalia. La bord se aflau 97 de persoane, care au declarat că sunt cetăţeni din Iran şi Irak (40 bărbați, 21 femei și 36 de copii), care vor fi preluate de polițiștii de frontieră, în vederea efectuării activităților specifice în astfel de cazuri.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions