Conecteaza-te cu noi

Societate

Olimpici internaționali constănțeni premiați de către MEC. Vezi cine sunt

Published

on

În cursul zilei de azi, 17 decembrie 2019, la Palatul Național al Copiilor din București are loc festivitatea de premiere a elevilor care au obținut distincții la olimpiadele și concursurile internaționale 2019, a profesorilor care i-au pregătit și a unităților de învățământ de proveniență ale acestora.

Vor fi recompensaţi cei 163 de elevi care au obținut 61 de medalii, premii și mențiuni la 14 olimpiade internaționale, respectiv 139 de medalii, premii și mențiuni la 26 de concursuri regionale pe discipline (juniori şi seniori). În total, palmaresul olimpicilor români în acest an a fost de 200 de distincții.

De asemenea, vor fi premiate cadrele didactice care i-au pregătit (aproximativ 200), precum şi şcolile din care provin laureaţii (85).

Potrivit reglementărilor în vigoare, premiile pentru rezultatele înregistrate la olimpiadele/concursurile internaționale au următoarele cuantumuri: 12.550 lei – premiul I absolut (obținut cu punctaj maxim), 9.720 lei – premiul I/medalie de aur, 8.330 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 5.950 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 4.065 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „D.I. Mendeleev” etc.) sunt: 4.440 lei – premiul I/medalie de aur, 3.785 lei – premiul al II-lea/medalie de argint, 2.945 lei – premiul al III-lea/medalie de bronz şi 2.550 lei – menţiune (sau diplome echivalente).

Profesorii care au pregătit elevul/elevii primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevi. Pentru şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau a/au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. În acest ultim caz, sumele primite vor fi utilizate pentru dotări destinate sprijinirii eficienţei procesului de învăţământ.

De asemenea, în cadrul acestui eveniment vor fi acordate și premii pentru cele mai de succes activităţi din programul „Şcoala Altfel 2019”.

Fondul total de premiere alocat de MEC este de peste 2.900.000 lei.

Județul Constanța va fi reprezentat în cadrul acestui eveniment de către 2 olimpici internaționali medaliați cu aur și 2 olimpici internaționali medaliați cu argint.

Aceștia sunt: Medaliați cu aur: – Memiș Edis- Matematică- profesori: Botoșanu Alexandra și Memet Eden de la Liceul Teoretic Internațional Constanța; – Pășcălău Robert Gabriel (Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța)- Astronomie și Astrofizică- profesor Pășcălău Liliana (Școala Gimnazială nr. 1 Lumina).

Medaliați cu argint: – Mardaru Gabriel Darius- Științele Pământului- profesori: Nicolescu Adrian Eracle (fizică); Dumitru Monica Mariana (chimie), Deancu Mihaela (biologie), Hrițcu Claudia (geografie) de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța; – Râșnoveanu Lucia- Matematică- profesor Văcărescu Cristina de la Școala Gimnazială Spectrum Constanța.

”Momentul este unul de excelență și vine să confirme încă o dată valoarea elevilor noștri, precum și profesionalismul și dăruirea cadrelor didactice care i-au pregătit” a declarat inspectorul școlar general  Sorin Mihai.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions