Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că, în cadrul Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților şi Senatului pentru relația cu UNESCO, a avut o întâlnire cu Peter Brown, atașatul cultural al Ambasadei SUA la București, împreună cu președinta Comisiei, deputata Anamaria Cătăuță. Discuțiile au abordat importanța Parteneriatului strategic și colaborarea strânsă de aproape trei decenii între România și SUA în promovarea valorilor comune, inclusiv a aspectelor legate de artă și patrimoniu.
„Atașatul cultural al Ambasadei S.U.A. la București, Peter Brown, a subliniat rolul esențial al programelor educaționale și de conservare a patrimoniului cultural. În contextul aniversării anul acesta, a 148 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși (19 februarie) și 111 ani de la prima expoziție a sculptorului român în SUA, împreună cu președinta Comisiei, Anamaria Cătăuță, am subliniat importanța recunoașterii la nivel mondial a valorii operelor artistului român. Dosarul Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor” de la Târgu Jiu (alcătuit din patru componente sculpturale: Masa tăcerii, Aleea scaunelor, Poarta sărutului şi Coloana fără sfârșit), unul dintre cele mai importante creații ale lui Brâncuși se află, în prezent, în curs de analiză la UNESCO.
De asemenea, la finalul întâlnirii am menționat oportunitatea organizării de evenimente dedicate domeniilor de interes comun, în acord cu valorile UNESCO, precum promovarea elementelor de patrimoniu din România și SUA, utilizarea tehnologiilor avansate în promovarea și conservarea elementelor de artă și cultură, precum și implementarea eticii în inteligența artificială.“, spune Remus Negoi.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta