Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Patru navigatori, printre care și un român, au fost răpiți în Golful Guineei

Published

on

Patru navigatori (doi filipinezi, un rus și un român) au fost răpiți în ultimul atac de piraterie din Golful Guineei care a implicat un tanc petrolier.

Apele maritime din vestul Africii rămân periculoase pentru navigație.

Sindicatul Liber al Navigatorilor, alături de organizațiile navigatorilor din toată lumea reunite sub ITF, consideră că zona Golfului Guineea tebuie securizată cât mai urgent din acest punct de vedere.

”Pirateria este un real pericol pentru navigatori și nu de puține ori aceste atacuri barbare au dus la pierderea vieții a mai multor navigatori, în ciuda faptului că aceste rapiri vizează direct un scop material, acela de a obține sume de bani din partea răpitorilor.”, precizează reprezentanții SLN. 

Advertisement
usr

Atacul asupra tancului Agisilaos, navă înregistrată în Insulele Marshall, a fost raportat ieri seară, pe 29 noiembrie 2020, în timp ce aceasta se afla în marș, la 5 mile marine de la marginea de vest a Golfului Guineei și la 22 de mile marine la vest de Togo.

Echipajul navei a încercat să evite îmbarcarea prin manevre evazive, dar nu a avut succes. Petrolierul ar fi avut la bord 23 de membri în echipaj înainte de incident, inclusiv cetățeni ruși, români și filipinezi.

Nava se află acum în siguranță cu restul echipajului la bord. Autoritățile au fost notificate.

”Acesta este cel de-al 24-lea incident de răpire confirmat în apele Golfului Guineei în 2020, cu 122 de echipaje răpite de pe nave, arată datele din Dryad. Atacul este raportat în spatele unui șir de răpiri reușite în zonă în ultima lună.”, precizează reprezentanții Sindicatului Liber al Naviagatorilor. 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions