O femeie din București este bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin vrăjitorie, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), citat de Digi24. Ea ar fi determinat o persoană să îi ofere mai multe sume de bani și diferite bunuri de valoare, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de euro.
Precizăm că în județul Constanța nu au existat în ultimii ani astfel de infracțiuni.
”Pe 8 iunie 2022, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară, în Sectorul 1 al Capitalei, atât la locuința, cât și la locația unde și-ar fi desfășurat activitatea o persoană bănuită de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, prin vrăjitorie.
În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada martie – iunie 2022, o femeie, cu precădere în mediul on-line, și-ar fi atribuit calitatea de vrăjitoare, în scopul de a obține sume de bani sau bunuri, în schimbul serviciilor oferite.
Astfel, sub pretextul efectuării mai multor ritualuri specifice vrăjitoriei, femeia în cauză ar fi determinat persoana vătămată să îi ofere mai multe sume de bani și diferite bunuri de valoare, prejudiciul cauzat fiind de aproximativ 30.000 de euro.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe probe și mijloace materiale de probă, precum și un bun ce aparține persoanei vătămate. De asemenea, femeia bănuită a fost depistată și condusă la audieri.
Pentru cea în cauză a fost dispusă măsura controlului judiciar.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului pentru Acțiuni Speciale.
Cercetările sunt continuate de Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii înșelăciune.
Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul transmis joi de poliție.
Foto: Ilustrativ (sursa Digi24)