Advertisement
Societate

Peroanele Gării CFR nu sunt scrumiere. Într-o oră, echipele de curățenie au adunat un sac de chiștoace

Chiștoacele de țigări sunt deșeurile pe care călătorii le aruncă frecvent pe peroanele stațiilor CFR,  fără să își dea seama că încalcă reguli de bun simț și norme de sănătate.

CFR Infrastructură Constanța a demarat, începând din luna august, o campanie de conștientizare, pentru a atrage atenția asupra faptului că resturile menajere și chiștoacele de țigări trebuie aruncate doar în locurile special amenajate.

Întrucât sunt fabricate din plastic, filtrele țigărilor în descompunere devin microplastice și sunt periculoase, deoarece pot fi ușor ingerate de păsări și animale.

Într-o singură oră, echipele care se ocupă de curățenie în Stația CFR Constanța au adunat, astăzi, sute de chiștoace de pe peronul 1 și din spațiile dintre liniile căii ferate.

”Serviciul de salubrizare în stațiile CF este asigurat permanent, cu societăți specializate, însă, în fiecare zi se constată prezența deșeurilor și a chiștoacelor de țigară. Acestea sunt aruncate atât de către cei care așteaptă pe peron, dar, cele mai multe provin de la călători care profită de oprirea în stație a trenului pentru a fuma în ușa vagoanelor, iar apoi aruncă restul de țigară pe calea ferată. Din cauza specificului balastului dintre traverse – piatră spartă, adunarea gunoiului de mici dimensiuni – mucuri de țigară în acest caz, este dificilă, chiar dacă se intervine manual sau cu echipament special.

SRCF Constanța le atrage atenția călătorilor asupra faptului că peroanele gării nu sunt scrumiere și că există locuri speciale în care pot fi aruncate chiștoacele de țigări.”, au precizat reprezentanții Compartimentului Mass Media.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Maria Ionescu

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Recent Posts

Acțiunea Blocada în municipiul Constanța. Polițiștii au amendat 19 vitezomani

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Seviciul Municipal… Read More

1 minut ago

Bărbați din județul Tulcea, cercetați pentru braconaj cinegetic. 15 câini cu multiple răni, relocați într-un adăpost

Ieri, 11 octombrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Tulcea, împreună… Read More

54 de minute ago

Curse ilegale de mașini pe șoseaua Industrială din Constanța. Patru bărbați sunt cercetați de polițiști

În cursul serii trecute, 11 octombrie, polițiștii constănțeni din cadrul Seviciului Municipal de Siguranță Rutieră… Read More

2 ore ago

Constanța. Consilierii județeni, convocați în ultima ședință ordinară din actualul mandat

Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinara pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în… Read More

17 ore ago

Bărbat prins în flagrant imediat după ce vrut să fure dintr-o locuință, în localitatea Limanu

În cursul nopții trecute, un bărbat a fost prins în locuința unei femei din localiatea… Read More

22 de ore ago

Cartea cea mai mică din Biblioteca Județeană Constanța nu este mai mare decât o nucă!

Biblioteca Județeană Constanța are în patrimoniu, la compartimentul Colecții Speciale, o carte care nu este… Read More

23 de ore ago