Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Personalul nedidactic din cadrul școlilor va avea salarii mărite cu 20%!?

Published

on

În urmă cu câteva minute, pe pagina de facebook a Sindicatului Învățământului Preuniversitar Constanța a apărut o postare care ridică numeroase semne de întrebare. Iat-o: ”Sindicat Învăţământ Preuniversitar Constanţa 5 minute · PRECIZĂRI PENTRU PERSONALUL NEDIDACTIC: În conformitate cu prevederile art. 1 (1) și (2) din O.U.G. nr. 2/6 ianuarie 2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial nr. 16 din 6 ianuarie 2017, personalul nedidactic (muncitor calificat, portar, paznic, îngrijitor, pompier, spălătoreasă, lenjereasă, bucătăreasă, muncitor necalificat), care va deveni personal cu funcții auxiliare comune specifice învățământului, va beneficia, începând cu data de 1 februarie 2017, de o creștere salarială de 20 % faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017.
Art. 1 (1) Prin derogare de la prevederile art. 1 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal- bugetare, începând cu data de 1 februarie 2017, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizaţiile de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice din instituţiile şi autorităţile publice ale administraţiei publice locale, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, se majorează cu 20% faţă de nivelul acordat pentru luna ianuarie 2017.”.

Inspectoratul Școlar Județean afirmă că respecă legislația

Ni s-a părut foarte ciudată și, în același timp, extrem de incorectă această ordonanță de urgență. Adică nu văd care ar fi difernța dintre munca unui paznic sau a unui portar care este angajat la o școală față de atribuțiile de serviciu ale acelorași categorii de personal care lucrează la căminele de bătrâni sau în parcurile orașului sau oriunde în altă parte. Firește, în instituții de stat. Sau este greu de specificat din ce cauză munca unei spălătorese din cadrul școlilor este mai dificilă decât cea a angajatelor din cadrul unităților similare ce aparțin de Primării. Sau din ce cauză pompierii din incinta școlilor merită mai mulți bani decât cei angajați pe același post în cadrul unor instituții de stat. Nu am putut răspunde simplu la aceste întrebări, motiv pentru care am luat legătura cu purtătorul de cuvânt al ISJ Constața, prof. Cristina Ivan. Ea ne-a declarat că este vorba despre o ordonanță a Guvernului: ”Noi respectăm legislația și o vom pune în vigoare în momentul în care vine de la minister!”. Scurt și cuprinzător! Dar tot fără explicațiile firești la care m-aș fi așteptat. Am încercat să-l contactez și pe Mitică Iosif, președintele Sindicatului Învățământului Preuniversitar dar avea telefonul închis.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions