Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

Peste 300 de elevi din județul Constanța, respinși la repartizarea computerizată

Published

on

Astăzi au fost afișate rezultatele admiterii la liceu pentru absolvenții de clasa a VIII-a.

La ora 12.00, Ministerul Educaţiei a publicat pe site-ul admitere.edu.ro rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal a absolvenţilor clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională.

Trendul ascendent al numărului de elevi repartizați computerizat în învățământul liceal de stat se păstrează și în acest an. Astfel, din totalul elevilor (113.567) cu opțiuni completate, au fost repartizați computerizat 111.960 de elevi (98,58%), număr ce reflectă creșterea, comparativ cu etapele similare din ultimii trei ani: 111.128 de elevi – 2023, 110.035 de elevi – 2022, respectiv 89.983 de elevi – 2021.

57.081 de candidați la admitere, adică peste 50% (+3% față de anul 2023) dintre candidații cu opțiuni completate, au fost admiși la prima opțiune (52.896 în anul 2023).

În total, au fost completate 2.526.517 opțiuni, rezultând o medie de 22,25 opţiuni/elev.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal, în perioada 25 – 30 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

În intervalul 31 iulie – 2 august, comisiile județene de admitere/comisia ISMB vor soluționa situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată (situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu etc.).

1.607 elevi vor fi repartizați în etapa următoare (1,42%). În acest scop sunt disponibile suficiente locuri în fiecare județ – peste 31.000 la nivel național (dintre care 6.961 de locuri la liceu și 24.688 de locuri în învățământul profesional).

Precizăm că în etapele anterioare repartizării computerizate au fost admiși în învățământul liceal:

  • 454 de elevi la specializări vocaţionale;
  • 816 elevi în învăţământul militar;
  • 907 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
  • 519 elevi admişi pe locurile rezervate copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

Alți 20.615 absolvenți de gimnaziu s-au înscris în învăţământul profesional.

La nivel național, Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța s-a clasat pe poziția 17 în primele 20 de specializări din țară ordonate după ultima medie de admitere, respectiv secția Matematică-Informatică, unde prima medie a fost 10.00, iar ultima a fost 9,60.

La nivelul județului Constanța, au fost repartizați doi elevi cu media 10.00 la Colegiul Național Mircea cel Bătrân. De altfel, acest colegiu a fost cel mai căutat de către absolvenții de clasa a VIII-a.

Toate informațiile le găsiți pe pagina  http://admitere.edu.ro/

În județul Constanța au fost respinși la admiterea computerizată 334 de elevi.

”Sunt 726 de locuri libere la învățământ profesional și profesional dual. Dintre cei respinși, 6 au medii de admitere între 6,00 și 6,42; 79 au medii între 5,00 și 5,99 și 249 au medii între 1,97 și 4,99. Locuri sunt suficiente la clasa a IX-a pentru toți elevii care au terminat clasa a VIII-a. În mod evident, părinții și elevii nu au fost consiliați adecvat la nivelul unităților de învățământ gimnazial, astfel încât să fi fost orientați de la început către clasele de învățământ profesional. Cu precădere, îi sfătuim să se orienteze către clasele de învățământ dual din cadrul consorțiului regional. Dacă vor fi admiși în aceste clase de dual ale consorțiului, vor avea numeroase beneficii, printre cele mai importante fiind bursa lunară de minimum 1.000 de lei pe lună.”, a precizat Mihai Sorin, inspector școlar general al IȘJ Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions