Acţiunile de supraveghere şi control desfăşurate de către inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, în zilele trecute, s-au materializat prin verificări la 177 obiective: 4 restaurante, 1 fast food, 1 bufet, 2 snack bar, 1 cantină, 3 măcelării, 13 carmangerii, 30 laboratoare cofetărie/patiserie, 6 super/hipermarketuri, 16 magazine alimentare, 16 depozite alimentare, 4 unităţi procesare lapte, 2 centre prelucrare lapte, 1 pescărie, 1 târg produse alimentare, 46 unităţi de învăţământ, 1 punct de debarcare, 8 unităţi fabricare pâine şi specialităţi de panificaţie, 4 depozite seminţe consum, 1 unitate comercializare congelate, 1 unitate fabricare vin, 2 unităţi morărit, 1 unitate fabricare pufuleţi, 1 unitate fabricare extrudate, 1 unitate fabricare conserve fructe, 8 exploataţii profesionale, 1 incinerator, 1 unitate colectare SNCU.
În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la condiţii necorespunzătoare de igienă a spaţiului de prelucrare şi depozitare, a utilajelor şi ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate cinci sancţiuni contravenţionale, în valoare totală 3.600 lei.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare, produse alimentare din categoriile: carne şi produse din carne – 7.177 kg, lapte şi produse lactate – 1.992 kg, peşte şi produse din peşte – 1.109 kg, ouă – 115 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 97.015 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unităţi de neutralizare a subproduselor de origine animală şi a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman şi distruse prin incinerare.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta