Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Peste un an, cât durează școlarizarea lor, vom avea 281 de noi polițiști de frontieră

Published

on

Astăzi s-a încheiat examenul de admitere, sesiunea ianuarie 2018, organizat la Școala de Pregătire a Agenţilor Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea, în urma căruia au fost admiși un număr de 281 de elevi, 191 de băieţi şi 90 de fete. După probele eliminatorii (vizită medicală şi probă sportivă), au rămas în concurs 822 de candidaţi care au susţinut, la sfârșitul acestei săptămâni, proba scrisa de verificare a cunoştinţelor la limba romana si o limba străina.  Ultimul punctaj pentru a fi declarat admis a fost de 60 de puncte, iar pe timpul derulării examenului nu s-au constatat probleme si nu au fost depuse contestaţii. Concurenţa a fost ridicată, la proba scrisă fiind aproximativ 3 candidaţi pe loc, aspect pozitiv care indică faptul că în cadrul Poliției de Frontieră vor fi pregătiți, până la sfârșitul anului 2018 (cand vor deveni agenți), elevi care deja au un bagaj de cunoștințe ridicat. Reamintim ca, în perioada 15.01.2018 – 21.01.2018, în cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea s-a desfăşurat examenul de admitere pentru ocuparea  celor 281 locuri (pentru bărbaţi şi femei) scoase la concurs în sesiunea ianuarie 2018, din care patru au fost destinate cetăţenilor români de etnie romă şi trei altor minorităţi. Examenul de admitere a constat în mai multe probe, fiecare probă a fost cu caracter eliminatoriu, participarea candidaţilor la următoarea etapă fiind condiţionată de promovarea celei anterioare. Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea s-a modificat la 1 an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions