Conecteaza-te cu noi

Actual

Peste un milion de oameni au tranzitat frontiera română în intervalul 21-26 decembrie

Published

on

În minivacanţa de Crăciun, prin punctele de trecere ale frontierei s-a înregistrat o creștere a traficului de persoane faţă de o perioadă normală, însă măsurile dispuse de conducerea Poliției de Frontieră Române au dus la fluidizarea acestuia, nefiind înregistrate blocaje sau timpi mari de aşteptare.

În perioada 21-26 decembrie 2018, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 1.035.000 de persoane, din care 635.000 pe sensul intrare în din ţară şi 400.000 pe sensul de ieşire din ţară şi de 250.000 mijloace de transport, 154.000 pe sensul de intrare şi 95.000 pe sensul de ieşire, fiind înregistrată o creştere cu 10% faţă de acelaşi interval de timp de anul trecut.

Ca în fiecare an, cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România însă, în urma gestionării situaţiei prin dispunerea unor măsuri imediate de fluidizare, media timpilor de aşteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 450.000 persoane, cele aeroportuare – 260.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 159.000 persoane şi cu R. Bulgaria – 68.800 persoane.

Dintre punctele de frontieră, cel mai tranzitat a fost P.T.F. Nădlac II cu peste 178.000 persoane, urmat de P.T.F. Aeroport Henri Coandă cu un trafic de aproximativ 168.800 persoane, P.T.F. Borş, unde poliţiştii de frontieră au verificat peste 93.700 persoane, P.T.F. Albiţa cu 66.000 de persoane şi P.T.F. Giurgiu cu peste 31.300 de persoane.

Deoarece urmează minivacanţa de Anul Nou, în continuare vor fi menținute măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere ale frontierei, sens în care peste 4.000 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

În continuare, va fi folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora şi în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Recomandări puncte de frontieră:

Deoarece în perioada imediat următoare mulţi cetăţeni români vor merge să-şi petreacă Revelionul în afara graniţelor, se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport în special la frontiera cu Bulgaria, dar şi la cea cu Ungaria, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere ale frontierei.

La frontiera româno-bulgară sunt deschise traficului internaţional 10 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 16/15 de benzi de control pe sens.

  • pe raza jud. Giurgiu:
    • P.T.F. Giurgiu – Ruse
  • pe raza jud. Constanţa:
    • P.T.F. Vama Veche – Durankulak
    • P.T.F. Ostrov – Silistra
    • P.T.F. Negru Vodă – Kardam
    • P.T.F. Lipnița – Kainardja pentru autoturisme cu greutate  totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00
    • P.T.F. Dobromir – Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.
  • pe raza jud. Dolj:
    • P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)
    • P.T.F. Calafat – Vidin
  • pe raza jud. Călăraşi: 
    • P.T.F. Călăraşi – Silistra (Bac)
  • pe raza jud. Teleorman:
    • P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)
    • P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (Bac)

Menționăm că, la frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens. Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, recomandăm utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest. De exemplu, în apropierea P.T.F. Nădlac Autostradă se află Punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac. De asemenea, pe raza judeţului Arad mai funcţionează în regim non-stop P.T.F. Turnu şi Vărşand, iar în judeţul Bihor, pe lângă P.T.F. Borş, sunt deschise permanent P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai.

Participanții la trafic se pot informa cu privire la timpul mediu de aşteptare in punctele de frontiera, consultând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.  Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions