Panica locuitorilor județului Constanța după aflarea veștilor că pe litoralul românesc vor veni români din zona roșie a focarului de COVID-19, respectiv din Italia, i-a determinat pe mulți să ia măsuri. Fiecare în felul lui… Astfel, a fost creată și o petiție online prin care se cere înființarea unui spital mobil la Constanța.
“Cerem urgent înființarea unui spital mobil in Constanța-Mamaia datorita aducerii in stațiunea Mamaia a 1500 de persoane din zone roșii, acesta probabil fiind doar primul val, ce necesita carantinare și aducerea cadrelor medicale necesare îngrijirii acestora. Sistemul medical constanțean singur, nu are cum sa faca fata avalanșei de cazuri ce va urma și posibil sa duca la prabusirea lui!”, este mesajul care însoțește inițiativa.
Iată și unde puteți semna:
https://www.petitieonline.com/cerem_urgent_infiintarea_unui_spital_mobil_in_constanta_datorita_aducerii_in_statiunea_mamaia_a_1500_de_persoane_ce_necesita_carantinar?u=4732879&uv=21647621&utm_source=fb_share&fbclid=IwAR1dFh0Hbk7VFuLTlKpBKvS-35NZT2TVufwbmaI5R0pSfXV9xngsMxk4en4
NOTĂ! Armata română montează un spital de campanie la Otopeni, în curtea Institutului Ana Aslan. Acesta va fi folosit pentru trierea și tratarea cazurilor ușoare de infecții cu COVID-19. Acesta va avea unități de triaj, laborator, radiologie, zone de sterilizare și pentru decontaminare. În spitalul mobil pot fi tratați, la nevoie, până la 100 de pacienți infectați cu COVID-19. Foarte important: Spitalul de campanie ROL 2 a mai fost folosit în 2015, pentru combaterea virusului Ebola, dar și în cel mai mare exercițiu militar NATO desfășurat anul trecut în România.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta