Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Polaris M Holding. Elevi ai Școlii nr. 16 din Constanța, în vizită la Stația de sortare și reciclare

Published

on

elevi polaris

72 de elevi împreună cu profesorii lor au fost ieri la stația de sortare și reciclare a companiei Polaris M Holding, în cadrul Programulul Național “Săptămâna Verde”.

În timpul vizitei, elevii au aflat ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile după ce sunt colectate de la populație și până când ajung la reciclatorul final. Primul pas și cel mai important în procesul reciclării îl reprezintă colectarea separată a deșeurilor. Acest pas trebuie să înceapă de acasă și să continue în orice loc ne aflăm.

Ce se întâmplă cu deșeurile pe care le colectezi separate? De la deșeu la resursă

Deșeurile colectate separat care ajung în stație de sortare sunt presortate, în primă fază, în funcție de volum. Deșeurile voluminoase din carton, lemn, plastic nu vor mai intra in stația de sortare, ci vor fi balotate direct și trimise către reciclatorii finali. Restul deșeurilor reciclabile vor ajunge la banda de sortare unde are loc efectiv sortarea pe categorii, în functie de culoare și material.

Advertisement
usr

Folia din LDPE este singurul material care  se reciclează în stația de sortare din Constanța. Produsele rezultate în urma reciclării foliei sunt granule de diferite culori, care ulterior vor fi folosite la fabricarea de saci menajeri.

”Deșeurile reciclabile pe care le producem zilnic sunt o resursă, nu sunt gunoi, și prin colectare separată ele pot fi reciclate și transformate în materie primă pentru produse noi.

Mulțumim domnilor profesori Pădureanu Elena, Niță Daniela, Costescu Violeta și Daniel Antonaru, precum și elevilor de la Școala Gimnazială nr. 16 Constanța pentru vizită.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al companiei Polaris M Holding.

elevi polaris

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions