Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Polaris M Holding: Măștile și mănușile de unică folosință, sursă de deșeuri

Published

on

Măștile și mănușile de unică folosință utilizate sunt o sursă de deșeuri. Din acest motiv, trebuie avută mare grijă la modul în care le aruncați.  Iată ce precizări face compania Polaris M Holding:

COVID-19 a schimbat fundamental modul în care comunicăm, învățăm, ne întâlnim și desfășurăm afaceri. Utilizarea măștilor de unică folosință și a mănușilor din latex, a devenit o parte obișnuită a vieții, necesară pentru a ajuta la controlul răspândirii virusului. Dar odată cu protecția a apărut și creșterea la nivel mondial a deșeurilor de măști aruncate, mănuși și șervețele dezinfectante în străzi, parcuri și parcări.

Coș de gunoi sau reciclare?

Măștile chirurgicale și mănușile din latex sau nitril nu se pot recicla în instalațiile locale de reciclare. Aceste articole trebuie aruncate în mod corespunzător la coșul de gunoi, NU plasate în recipientul de reciclare. Atunci când sunt plasate în fluxul de reciclare, prezintă un risc pentru sănătatea lucrătorilor aflați la banda de sortare a deșeurilor.

Advertisement
usr

Nu aruncați sub nicio formă măștile și mănușile împreună cu deșeurile reciclabile sau în spații neamenajate (pe jos sau în natură)!

Recomandarea generală este să le colectăm acasă în condiții diferite de cele în care strângem gunoiul menajer. Mănușile și măștile (dar și șervețelele folosite și alte deșeuri generate de dezinfectarea locuinței) trebuie strânse separat în pungi sigilate și depozitate până la umplere într-un spațiu aerisit (curte, balcon) pentru câteva zile, înainte de a fi aruncate. În cazul în care acestea au fost contaminate, virusul va deveni inactiv, iar deșeurile nu mai prezintă pericol la manipulare.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions