Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Actual

Portalul EuRIS pentru navigația interioară vine cu o versiune îmbunătățită

Published

on

euris sigla

Comunicat de presă

La un an de la lansare, portalul EuRIS www.eurisportal.eu pentru navigația interioară vine acum cu o versiune ce aduce funcționalități noi și o utilizare îmbunătățită. Printre altele, procedura de revendicare a navelor a fost updatată, iar vizibilitatea și disponibilitatea datelor au fost optimizate pe baza feedback-urilor utilizatorilor.

De la lansarea EuRIS, mii de utilizatori de navigație interioară au găsit deja drumul către portal. Aceștia apreciază serviciile oferite de EuRIS și faptul că datele din aproape întreaga rețea europeană de căi navigabile sunt acum disponibile într-un singur loc. În plus, dezvoltatorii din domeniul navigației profesionale și de agrement profită de opțiunea pe care EuRIS o oferă de a prelua date prin intermediul API-urilor și de a le utiliza în propriile aplicații.

 Ce aduce în plus noua versiune a portalului

Pentru noua versiune EuRIS s-a acordat o atenție deosebită îmbunătățirii ușurinței de utilizare a portalului. Printre altele, proprietarii de nave au acum mai multă flexibilitate și mai multe opțiuni pentru a ușura procesul de revendicare a navelor. Portalul oferă o mai bună vizibilitate a datelor și opțiuni îmbunătățite de căutare și filtrare pentru majoritatea serviciilor. Suportul multilingv a devenit și el mai eficient. De exemplu, numele podurilor, ecluzelor, danelor sau  terminalelor sunt acum disponibile în limba națională.

Pe baza feedback-ului primit din partea utilizatorilor finali și a operatorilor, alte modificări se referă la:

  • manipularea și vizualizarea avizelor către navigatori
  • hărțile geografice prezintă informațiile relevante la o scară mult mai mare (imagine de trafic, informații hidrometeo)
  • informațiile statice și reale privind eliberarea podurilor sunt mai bine gestionate și vizualizate
  • orele de funcționare a infrastructurii publicate sunt îmbunătățite
  • călătoria calculată are o descriere mai bună (direcții)
  • multe îmbunătățiri privind datele, vizualizarea acestora și gestionarea mesajelor
  • îmbunătățiri generale de performanță/securitate și remedieri de erori

Totodată, pentru a promova utilizarea serviciilor oferite de EuRIS nu numai în interfața web EuRIS, ci și în multe alte aplicații care utilizează servicii API, a fost creată o nouă secțiune de documentare a interfeței cu exemple de cod. Aceasta este disponibilă pe https://developers.eurisportal.eu și va fi actualizată. În plus, au fost efectuate mai multe îmbunătățiri privind conținutul și amploarea API-urilor. De exemplu, pozițiile reale ale navelor pot fi ușor de recuperat de către proprietarii de flote.

O etapă importantă este punerea la dispoziție, pentru descărcare, a celor 27 000 km de rețea digitală de căi navigabile și a indexului RIS conectat la aceasta. Dezvoltatorii pot utiliza aceste date pentru a-și crea propriile aplicații și pentru a furniza servicii sau soluții suplimentare. Toate API-urile furnizate de EuRIS sunt tratate gratuit ca date deschise (cu excepția datelor protejate de GDPR). Utilizatorii se pot abona la notificări pentru a fi informați atunci când datele sunt actualizate sau când sunt puse la dispoziție date noi.

Următoarele etape ce vizează dezvoltarea platformei EuRIS

 Pentru următoarele versiuni ale portalului se preconizează o reproiectare completă a planificatoarelor de traseu și de călătorie și a capacității de utilizare a acestora. Calitatea datelor va fi îmbunătățită continuu. Va fi adăugată o funcție de descărcare a hărților IENC. Partenerii EuRIS vor continua să dezvolte în continuare platforma, în funcție de necesitățile și cererile utilizatorilor. Utilizatorii pot oferi feedback și își pot exprima dorințele pentru viitorul EuRIS prin intermediul formularului de contact de pe site-ul EuRIS – Contact (eurisportal.eu). Toate reacțiile sunt apreciate și vor fi luate în considerare de către parteneri.

EuRIS – poarta de acces la informațiile europene privind navigația interioară

www.eurisportal.eu a fost lansată în septembrie 2022 de către 13 autorități europene din domeniul căilor navigabile, proiect la care România a fost parte prin intermediul Autorității Navale Române. Platforma acoperă cea mai mare rețea interconectată de căi navigabile interioare din Europa. EuRIS oferă acces la informații statice și dinamice și astfel oferă o perspectivă reală 24 de ore din 24, 7 zile din 7, despre căile navigabile.

Comandanții de nave și alți utilizatori pot colecta în orice moment informații în timp real și pot obține informații despre situația reală a traficului pe ruta lor de navigație, timpii de așteptare, incidentele sau întreruperile care afectează timpul de călătorie. Acest lucru îi ajută pe utilizatorii căilor navigabile interioare să își planifice călătoria și orele de sosire în întreaga Europă. De asemenea, aceștia pot împărtăși informații cu alte persoane, de exemplu, timpul estimat de sosire. Acest lucru este oferit într-un mediu protejat, astfel încât este garantată confidențialitatea tuturor utilizatorilor.

Conducerea Autorității Navale Române.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions