Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

Povestea UNTOLD se scrie și la Constanța

Published

on

Directorul festivalului de la Cluj, Bogdan Buta: “Vrem impact major de la prima ediție!”

Primarul municipiului Constanța, Decebal Fagadau, a prezentat, astăzi, intenția administrației de a organiza, din vara acestui an, un festival pe modelul UNTOLD de la Cluj. Alături de primarul Constanței a stat și directorul festivalului UNTOLD, Bogdan Buta, care a vorbit despre succesul unui eveniment pus la punct în detaliu de către organizatori și succesul național, dar și internațional de care se bucură.

Făgădău a anunțat că discuțiile cu cei de la Cluj au fost începute de vara trecută și în maxim o lună de zile vor fi anunțate date și informații concrete despre locație, numele cu care festivalul de muzică va putea fi identificat la Constanța. “Vorbim despre un eveniment unic, un eveniment care să așeze Constanța pe harta internațională a festivalurilor de gen. Infrastructura orașului este generoasă, un festival la malul mării este binevenit oricând știind că avem deja evenimente de tradiție, iar un eveniment în parteneriat s-ar încadra potrivit într-o agendă pe termen scurt, mediu și lung. De aceea, parteneriatul pe care noi ni-l propunem nu vizează un singur an, sau un singur eveniment. Oficial, suntem în această relație de parteneriat, orice posibilitate de a scurta timpul ar însemna să organizăm încă de anul acesta un eveniment de care, nu doar Constanța, ci și România să se mândrească. Adresabilitatea nu va fi una pur locală, regională sau națională, ci vom încerca să construim un eveniment cu adresabilitate internațională”, a declarat primarul Decebal Făgădău.

Clujenii vor la Constanța un festival pentru tinerii din întreaga lume!

Advertisement
usr

La rândul său, directorul festivalului UNTOLD, Bogdan Buta, a susținut că există certitudine pentru dorința de organizare a unui festival la Constanța care să se întindă pe durata a trei zile și unde tinerii să asculte muzică live, muzică mixată de DJ renumiți din întreaga lume, adică fix așa cum se derulează evenimentul de la Cluj, care atrage sute de mii de participanți anual. “Vom implementa la Constanța o formulă care va răspunde nevoilor generaliste. Reteța de succes de la Cluj poate fi aplicată și la Constanța și avem toate atuurile pentru reușită, printr-o disponibilitate a administrației locale, așa cum am stabilit cu primarul Decebal Făgădău. Suntem încrezători în ceea ce putem desfășura împreună ca și parteneri, litoralul având un impact foarte mare. Noi recunoaștem rolul pe care l-am dobândit prin derularea unui astfel de eveniment și am dezvoltat și mai multe campanii sociale, de la a încuraja tinerii să doneze sânge și până la derularea de campanii turistice de promovare a Transilvaniei. Acum ne propunem să dezvoltăm un eveniment de succes gândit pe specificul regiunii punând în valoare potențialul pe care îl are Constanța, dar și litoralul românesc. Ne adresăm tinerilor din România, dar și tinerilor din toată lumea, vrem impact major de la prima ediție, să facem pe termen lung, să îl consolidăm ca pe o atracție și să contribuim și noi la transformarea Constanței într-un pol al distracției la nivel european”, a explicat Bogdan Buta.

Festivalul de la Constanța încă nu are un nume

Anul trecut, la Cluj în cele patru zile de festival au fost peste 300.000 de participanți, iar acest aspect s-a simțit în veniturile strânse, plus recunoașterea internațională a Clujului, prin schimbarea percepției străinilor despre România. La prima ediție, organizatorii au investit 5 milioane de euro, 7% fiind finanțare din partea autorității locale. Din informațiile oferite, la Constanța nu va exista implicare financiară din partea Primăriei, în schimb, primarul Făgădău a anunțat că vor fi luate alte măsuri importante, respectiv promovare, siguranță, restricții de trafic. Toate acestea după ce va fi identificată locația unde urmează să se desfășoare festivalul.

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions