Lucian Lungoci, administratorul Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanta, și Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, au prezentat, joi, raportul de activitate al Regiei la data de 31.12.2017.
Conform cifrelor, pentru anul 2017 rezultatele economico-financiare se prezintă astfel: venituri totale – 68.076.513 lei, cheltuieli totale – 40.219.337. Rezultatul brut se ridică la suma de 27.857.176 lei, din care: rezultat din exploatare este 28.284.353 și rezultatul financiar -427.177. Cifra de afaceri este de 57.168.459, iar numărul de angajați este de 308.
“S-a înregistrat o diferență favorabilă față de rezultatul prevăzut în BCV-ul aprobat. Din analiza rezultatului financiar se constată că, după anul întrării în insolvență, 2015, profitabilitatea firmei este în continuă creștere”, a declarat Lucian Lungoci.
În ceea ce privește principalele obiective și lucrări propuse a fi realizate în anul 2018 pe drumurile județene, Lungoci a punctat următoarele lucrări:
- finalizarea lucrărilor de reabilitare a drumului județean DJ224 pe tronsonul Medgidia – Tortoman – Siliștea (lungime 21,585 km)
- refacerea îmbrăcăminții asfaltice pe drumul județean DJ 391, pe tronsonul Mangalia – Albești – Negru Vodă (lungime 30 km) și pe tronsonul Topraisar – Biruința (5 km)
- refacerea îmbrăcăminții asfaltice pe drumul județean DJ 391 A, pe tronsonul Băneasa – Răzoarele – Oltina (13,7 km)
- refacerea îmbrăcăminții asfaltice pe drumul județean DJ 307, pe tronsonul Deleni – Șipote (6,2 km)
- refacerea îmbrăcăminții asfaltice pe drumul județean DJ 381, pe tronsonul Movilița – Potârnichea (5,6 km)
- refacerea îmbrăcăminții asfaltice pe drumul județean DJ 225, pe tronsonul Mircea Vodă – Gherghina (6,8 km)
- modernizarea DJ 393 prin asfaltarea unor tronsoane aflate la nivel de piatră spartă; Arsa – DJ 391 (3,1 km) și Albești – Coroana (6,4 km)
O lucrare ce urmează a fi finanțată din bugetul Consiliului Județean Constanța prin care RAJDP va demara realizarea cadastrului, a expertizei tehnice și a documentațiilor de proiectare SF / PT privesc modernizarea și consolidarea unor tronsoane de drumuri județene pietruite și asfaltare cu stare tehnică rea și foarte rea pe tronsoanele:
- DJ 222 limita jud. Tulcea – Râmnicu de Jos – Grădina (10,5 km)
- DJ 226B – DN2A – Pantelimon – Grădina – Cogealac (29,5 km)
- DJ 225 Pantelimon – Runcu – Vulturu – Saraiu (30 km)
“În anul 2018 se va pune accent deosebit pe lucrările destinate siguranței rutiere prin refacerea și montarea parapeților metalici de protecție, a semnalizărilor rutiere și realizarea acostamentelor pietruite pe toate tronsoanele unde îmbrăcămintea asfaltică a fost refăcută”, a completat administratorul Regiei de Drumuri.
Fală mare pentru cei 140 de km de drumuri județene pe care s-a pus asfalt
La rândul său, șeful administrației județene a punctat următoarele:
“Regia se află pe un drum bun, ceea ce reiese și din cifrele înregistrate la sfârșitul anului trecut. (…) Regia este profitabilă și poate fi mai mult decât este la acest moment, avem 140 de kilometri asfaltați anul trecut, de drumuri județene”, a spus Horia Țuțuianu.
Contestat de nenumărate ori pentru activitatea sa de la conducerea Consiliului Județean, Horia Țuțuianu are și un mesaj pentru toți aceia care au avut comentarii de făcut la adresa sa de la preluarea mandatului. Primii pe care i-a numit au fost liberalii, știute fiind săgețile, ironiile și acuzațiile pe care și le aduc reciproc în cadrul fiecărei ședințe a Consiliului Județean Constanța. Pentru ei, dar și pentru ceilalți, mesajul este următorul:
“Colegii de la PNL au spus clar și răspicat în decursul timpului că nu voi reuși să rentabilizez această regie. Ca dovadă, le demonstrez și lor, dar și tuturor contestatarilor că Regia funcționează, este pe profit, va ieși din insolvență și va fi unul dintre jucătorii importanți pe piața de profil.”
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta