Conecteaza-te cu noi
palaz

Actual

PRESShub: Cum vede școala un profesor care nu dă meditații: Nu poți preda eficient, dacă te gândești ce mănânci mâine

Published

on

prof Anda Irina Sturza presshub

Meditațiile reprezintă calea prin care părinții compensează ceea ce copiii lor nu fac suficient de bine la școală. Dar nu întotdeauna cadrele didactice sunt de vină pentru calitatea slabă a educației.

Nu poți pretinde competență și performanță de la oameni pentru care fiecare zi este o luptă pentru supraviețuire. Dacă trebuie să am trei job-uri sau trebuie să dau meditații ca să îmi pot crește copiii, atunci automat nu voi face ore bune la scoală, a explicat, într-un interviu acordat PRESShub, Anda Irina Sturza, profesoara la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București.

Anda Irina Sturza este profesoară de Filosofie și Logică, iar elevii săi au mereu rezultate bune la examenele de final de ciclu școlar. De asemenea, a înființat în cadul colegiului un club de lectură, prin care încearcă să insufle copiilor pofta de a citi. În plus, este unul dintre puținele cadre didactice care refuză să ofere meditații. Deși, a menționat pentru PRESShub, înțelege de ce există acestea.

Cele mai importante declarații ale Andei Irina Sturza

În secolul acesta, în București profesorii încă se plâng pentru că nu le pot oferi propriilor copii lucruri de bază, sau că fac 3-4 joburi ca să poată avea venituri decente.

Advertisement
usr

Dacă sistemul de învățământ ar fi ceea ce trebuie să fie, atunci nu ar mai fi nevoie de meditații.

Ca să fac bine o oră de curs, uneori petrec două ore ca să citesc sau ca să mă documentez sau ca să mă gândesc cum ar merge mai bine abordată lecția la clasa respectivă. Și am 17 clase uneori.

Nimeni nu ar trebui să aibă nevoie de meditații, asta dacă am avea un învățământ de calitate, pe care autoritățile politice l-ar susținbe în mod real, nu de fațadă, așa cum o fac acum.

Clubul de lectură este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care elevii și cu mine le facem împreună.

Vă pot da exemple concrete de oameni foarte competenți și dedicați și integri, care au părăsit sistemul din cauza salariului.

Advertisement
usr

Declarația completă o puteți citi aici:

Cum vede școala un profesor care nu dă meditații: Nu poți preda eficient, dacă te gândești ce mănânci mâine

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions