Candidat din partea Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al orașului Cernavodă, Liviu Negoiță, a promis locuitorilor un preț mai mic pentru apa potabilă și canalizare cu până la 50%. Le-a transmis în perioada campaniei electorale că proiectul său poate fi implementat și după alegeri, cu el primar, vor plăti mai puțin pentru metrul cub de apă potabilă și canalizare. Ales primar al orașului Cernavodă, Negoiță a inițiat un proiect de hotărâre în acest sens, inițiativă care a primit votul aleșilor locali, cu aplicabilitate de la începutul anului în curs, însă documentul a fost atacat în contencios administrativ de către prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, care a sesizat aspecte de nelegalitate. “Admite acțiunea și anulează HCL nr. 253/29.11.2016. (…) Recurs se va depune la Tribunalul Constanța în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în documentul magistraților de la Tribunalul Constanța.
Contactat telefonic pentru a face aprecieri despre decizia instanței, edilul din Cernavodă a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele: “Dacă decizia nu este definitivă, atunci ne vom folosi de toate resursele legale pe care le avem la dispoziție pentru a promova acest proiect. Practic, noi ne vom continua acțiunea în instanță, știut fiind faptul că orașul Cernavodă are cel mai mare preț pentru apa potabilă. Prin comparație, avem dublu față de Cluj – 2,63 lei/mc, Arad – 2,94/mc și Prahova – 2,76 lei /mc, Constanța având 4,09 lei/mc, prețuri pentru apa potabilă. Nici la canalizare nu stăm diferit, constănțenii plătind tot dublu, respectiv 3,63 lei, în Prahova prețul fiind de doar 1,18 lei. Mi se pare absurd că doar nu mâncăm cu două mâini, nu stăm non stop sub jetul de apă, așa încât proiectul inițiat la Cernavodă trebuie să continue”.
Amintim și faptul că reprezentanții Regiei Județene de Apă Constanța au susținut încă din perioada lansării unor astfel de proiecte în perioada campaniei electorale, în mai multe localități din județul Constanța că inițiativele nu pot fi susținute deoarece Regia derulează mai multe proiecte cu finanțare externă, iar investițiile se pot regăsi și în prețul apei.