În contextul situației create de răspândirea COVID-19, în luna mai a.c. a fost sesizată, la nivel național, doar o scădere moderată, de 1,4%, a prețurilor solicitate pe segmentul apartamentelor, după un recul de 1,7% consemnat în luna aprilie, scriu jurnaliștii de la profit.ro. Prețul mediu solicitat pentru o asemenea unitate locativă, indiferent de anul de construcție, a ajuns, astfel, la 1.348 de euro pe metru pătrat util, față de 1.367 de euro pe metru pătrat la finele lunii anterioare, mai notează sursa citată.
Spre deosebire de aprilie, când tendința descendentă a prețurilor s-a făcut simțită doar în Constanța, de data aceasta însă patru dintre cele șase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro au consemnat scăderi – iar orașul de la malul mării nu s-a numărat printre acestea. De remarcat este că ieftiniri au fost înregistrate atât pe piața rezidențială nouă, cât și pe cea veche.
Mai exact, la Constanța, comparativ cu luna aprilie, când s-au diminuat cu 1,4%, apartamentele disponibile spre vânzare în orașul de la malul mării s-au apreciat cu 0,7% în ultima lună de primăvară, de la 1.229 la 1.237 de euro pe metru pătrat util. Pe cele două segmente de piață analizate au fost consemnate evoluții diferite: apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,4% (de la 1.235 la 1.230 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite au consemnat, dimpotrivă, un avans de 2,5%, ajungând să coste 1.250 de euro pe metru pătrat, față de 1.220 de euro pe metru pătrat.
Despre cât costă metrul pătrat în București, Iași ori Timișoară, citiți într-o analiză profit.ro .