Conecteaza-te cu noi

Societate

Prima ediție a școlii de vară CyberSecurity Ovidius Camp, la Universitatea Ovidius din Constanța

Published

on

universitatea ovidius

Facultatea de Matematică și Informatică (FMI) din cadrul Universității Ovidius din Constanța (UOC), în parteneriat cu Facultatea de Informatică a Universității ”Titu Maiorescu” din București, Centrul Național Cyberint și companiile din domeniul IT – Acronis, Crucial Systems&Services și Softbinator Technologies organizează prima ediție a școlii de vară CyberSecurity Ovidius Camp.

Cursurile se vor desfășura în perioada 26 – 30 iunie, în campusul universitar – sala 214 din Corpul A (Aleea Universității, nr. 1).

În cadrul școlii de vară vor fi prezentate teme legate de securitatea informației, elemente de criptografie, instrumente pentru testarea securității sistemelor informatice, blockchain și criptomonede și securitate Web.

La această ediție a CyberSecurity Ovidius Camp participă peste 40 de studenți din ambele universități, de la programe de licență, master și doctorat în domeniile Informatică și Securitate cibernetică.

”Obiectivul școlii de vară este acela de a sublinia importanța domeniului securității cibernetice și impactul, din punct de vedere practic, în multe alte domenii de activitate, cursurile propuse în agendă fiind orientate către aplicații concrete, prezentate de experți în domeniu. Este o bună ocazie pentru studenții de la programele de licență să lucreze împreună cu studenții de la programul nostru de master – Cyber Security and Machine Learning, care sunt deja familiarizați cu problematica și provocările acestui domeniu atât de actual. În perspectivă, ne propunem ca acest eveniment să devină unul anual, organizat în mod tradițional vara, care să implice parteneriate și cu alte instituții din țară, facilitând, astfel, interacțiunea între studenți și cadrele didactice, respectiv experții din domeniu.”, precizează conf. univ. dr. Gabriela Badea, prodecanul FMI.

Foto: UOC

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions