Conecteaza-te cu noi

Societate

Prima ediție a sesiunii de comunicări științifice a doctoranzilor, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

În perioada 19-20 octombrie, Institutul Studiilor Doctorale (ISD) din cadrul Universității Ovidius din Constanţa (UOC) organizează prima ediție a sesiunii de comunicări științifice a doctoranzilor – ”Doctorialele Ovidiene”.

Evenimentul își propune să contribuie la dezvoltarea și dinamizarea comunității academice a doctoranzilor din școlile doctorale ale UOC și oferă participanților oportunitatea de a adresa întrebări și de a discuta elemente legate de tezele lor de doctorat, cât și de a explora aspecte generale ale procesului doctoral, precum: integrarea în comunitatea academică, diseminarea rezultatelor științifice, și modalitățile eficiente de îndrumare și colaborare.

”Manifestarea se va desfășura pe secțiuni interdisciplinare, acordând doctoranzilor posibilitatea de a participa la dezbateri în cadrul unor mese rotunde ce vizează aspecte cheie pentru evoluția lor în domeniul doctoral, printre care: „Care sunt strategiile optime pentru a publica în reviste bine cotate?”; „Ce impact are evaluarea formală asupra publicațiilor științifice? Dar evaluarea informală asupra constituirii rețelelor de cercetători?”; „Cum putem comunica rezultatele cercetării științifice într-un mod accesibil pentru un public extins?”; „Care este importanța mobilității internaționale în timpul studiilor doctorale?”; „Cum putem minimiza impedimentele generate de absența din țară pentru a valorifica pe deplin o perioadă de studiu în străinătate?”, precizează prof. univ. dr. habil. Monica Vlad, directorul ISD.

Totodată, prin intermediul sesiunii de comunicări științifice, doctoranzii au șansa de a-și expune rezultatele cercetărilor doctorale în fața colegilor, exersând, în acest sens, strategii de comunicare academică adaptate. De asemenea, aceștia au ocazia de a primi feedback din partea colegilor și a moderatorilor, contribuind, astfel, la îmbunătățirea competențelor lor în domeniul cercetării și prezentării, într-un context formativ cu multiple beneficii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions