Conecteaza-te cu noi
OVIDIUS

Administratie

Primăria a preluat rețeaua de termie de la CET. Popa de la RADET se plânge de starea proastă a țevilor

Published

on

Primăria Constanța a reușit să preia de la Electrocentrale Constanța (CET) rețeaua primară de termoficare, pentru care a plătit aproximativ 2 milioane de lei. De la 1 ianuarie, rețeaua de termoficare este în administrarea RADET, care a preluat de la CET și 38 de oameni ce lucrează la întreținerea conductelor. Cum rețeaua este foarte veche, de mai bine de 40 de ani, evident și problemele sunt mari. Directorul RADET Constanța, Liviu Popa, a declarat pentru Ordinea.ro că, de la 1 ianuarie și până astăzi, angajații RADET au avut aproximativ 20 de intervenții asupra rețelei preluate.

„Sunt zile în care avem și câte 4, 5 sau 6 avarii. Lucrăm la foc continuu pentru a nu înregistra pierderi mari. Chiar acum aveam o avarie mare pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu“, a spus Popa.

Directorul RADET a dat ca exemplu strada Unirii, unde zile trecute s-a intervenit pentru o avarie, dar s-au descoperit la fața locului alte trei. Ordinea.ro a relatat în urmă cu două zile că pe strada Unirii, în dreptul grădiniței nr. 45, a apărut o avarie a RADET. Un constănțean a atras atenția asupra faptului că lucrarea este efectuată pe o stradă, care a fost recent asfaltată. Constănțeanul a mai spus că, anul trecut, în zonă au fost efectuate nu mai puțin de 20 de intervenții, iar problema nu pare să se rezolve prea curând. Contactat telefonic, dispeceratul RADET a confirmat, la vremea respectivă, că echipele lor intervin pe strada Unirii la conductele preluate de la CET.

Rețeaua va fi modernizată

Amintim că, municipalitatea va depune un proiect pentru obținerea de fonduri europene în vederea modernizarea și redimensionării rețelei de transport a energiei termice preluate de la CET. Modernizarea rețelei însemnă redimensionarea tuturor magistralelor, instalarea unui sistem de pompare a agentului termic în lanț și a unor senzori care să detecteze eventualele probleme.

„Proiectul, în situația în care va fi aprobat, el trebuie să se finalizeze în etape, pentru că în integralitate nu are cum să se finalizeze, până la încheiere actualului exercițiu financiar cu fonduri structurale. Adică, cu alte cuvinte, până în 2022, cel mult cu o prorogare până în 2023“, a declarat primarul Decebal Făgădău într-o conferință de presă.

O nouă companie – CT Heat & Energy

Tot primarul a precizat că municipalitatea are în vedere să înființeze o nouă companie a orașului în domeniul enerigie. Aceasta se va numi „CT Heat & Energy“ și care va avea cuprins în statul său atât procesul de transport și distribuție a energiei termice, cât și cel de producție. Cu alte cuvinte, municipalitatea dorește înființarea unei societăți, care să facă ceea ce fac acum CET și RADET. Bineînțeles că, în primă fază, noua companie se va ocupa doar de transportul energiei termice. Pe măsură ce lucrurile vor evolua, noua societate va prelua și distribuția de la RADET.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions