Conecteaza-te cu noi
palaz

Administratie

Primăria Mangalia, contract cu DAF Trans pentru sistematizarea cartierului Dobrogea II

Published

on

Municipiul Mangalia a publicat astăzi în SICAP un anunț privind atribirea, prin procedură simplificată, a contractului pentru sistematizarea pe verticală a cartierului Dobrogea II. Lucrările vor fi executate de firma DAF Trans SRL Constanța, la prețul de 2.719.242,33 de lei.

Proiectul de sistematizare este finanțat din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Investiția cuprinde realizarea rețelelor de alimentare cu apă, de canalizare menajeră și canalizare pluvială, precum și lucrări de tramă stradală. În proiect sunt incluse 14 străzi din cartierul Dobrogea II: Nicolae Grigorescu (155 m), Ion Mincu (190,85 m), Neagoe Basarab (171,12 m), Dimitrie Cantemir (170 m), Gheorghe Asachi (160,45 m), Costache Negruzzi (257 m), Tudor Arghezi (122,3 m), Alexandru Macedonski (67,4 m), Duiliu Zamfrrescu (170,15 m), George Calinescu (115,65 m), George Bacovia (144,5 m), Octavian Goga (106,2 m), George Toparceanu (133,7 m) și Constantin Brancusi (498,1 m).

Cartierul Dobrogea II este format din locuințe individuale ridicate pe un teren preluat de Primăria Mangalia de la Ministerul Apărării Naționale în perioada administrației Iorguș și ulterior înstrăinat, pe loturi, actualilor proprietari. Mai bine de zece ani, administrația locală nu s-a învrednicit să realizeze infrastructura cartierului. După un mandat și jumătate, actual primar, Cristian Radu, a inclus proiectul de sistematizare a cartierului Dobrogea II pe lista unor investiții absolut necesare, solicitând contractarea unui împrumut bancar de 13 milioane de euro. Vorbim aici de un împrumut care a fost aprobat de majoritatea PNL-UNPR din Consiliul Local Mangalia. Contractul a fost semnat, iar în primii doi ani, care se vor sfârși fix la finalul mandatului lui Cristian Radu, nu sunt datorate dobânzi către bancă. De altfel, administrația din Mangalia nu a tras încă niciun ban din această linie de credit, mai ales că destinația prevăzută inițial s-a modificat. Ne eferim aici chiar la proiectul de sistematizare din Dobrogea II, care, iată, se face acum cu fonduri guvernamentale.

Opoziția din Mangalia a acuzat faptul că administrația Radu încearcă, în ultima vreme, să găsească noi destinații pentru utilizarea creditului. În această direcție, consilierii din coaliția de guvernare locală PNL – UNPR au aprobat recent un proiect care se referă la reabilitarea grădinii de vară din Saturn, pe baza unui studiu de fezabilitate în care investiția a fost estimată la suma astronomică de 2.300.000 de euro. Clădirea în cauză măsoară 148 de metri pătrați. Alte proiecte vizează reabilitarea aleilor din jurul grădinii de vară din Saturn pentru alte două milioane de euro sau construirea unor piscine olimpice, la fel de scumpe.

Advertisement
usr

Revenind la firma Daf Trans, cea care a câștigat licitația pentru sistematizarea străzilor din Dobrogea II, trebuie să spunem că aceasta a participat, în special în calitate de subcontractantă, la mai toate lucrările publice realizate în Mangalia, în primul și în actualul mandat al edilului Cristian Radu. Contractul despre care vorbim în articolul de față are o durată de 12 luni. Însă în anunțul urcat în SICAP de Primăria Mangalia se arată că acest termen de execuție ”poate suferi modificări în funcție de fondurile alocate de Finanțator anual, în sensul că pe perioada în care Autoritatea contractantă nu va dispune de resurse financiare, contractul de execuție lucrări va fi suspendat.”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions