Advertisement
Politica

Primarul Ancuța Belu îi dă replica omoloagei sale din Câmpulung, Elena Lasconi, după vizita acesteia în Mihail Kogălniceanu

Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, vine cu o replică pentru omoloaga sa din Câmpulung, Elena Lasconi, care a vizitat ieri localitatea și baza militară din zonă. Edilul din Mihai Kogălniceanu spune că Lasconi a prezentat într-un clip pe Facebook informații eronate, spunând că multe dintre proiecte, cum ar fi eficientizare energetică a 30 de blocuri, sunt realizate cu fonduri de la Americani. Total fals, spune Ancuța Belu, deoarece programele de dezvoltare locală sunt realizate integral de echipa de la Primăria Mihail Kogălniceanu. Belu afirmă că, spre exemplu,  dezvoltarea localității se datorează accesării programelor de eficientizare energetică prin intermediul PNRR, a unui număr de 30 blocuri, a programelor de infrastructură, pentru drumurile comunale, a programelor operaționale ce vizau reabilitarea și construcția de scoli și grădinițe, dar și a programelor locale privind spatiile și locurile de agrement în localitatea Mihail Kogălniceanu.

Pentru a lămuri situația, primarul din Mihail Kogălniceanu a încercat să ia legătura cu omoloaga sa din Câmpulung, însă nu a răspuns decât o purtătoare de cuvânt, care a precizat că îi va transmite mesajul candidatului USR la Președinție.

Iată scrisoarea integrală a primarului Ancuța Belu:

„Stimată doamnă, Elena Lasconi

Am citit cu uimire postarea  legată de localitatea Mihail Kogălniceanu din jud. Constanța pe care ați vizitat-o și care conform spuselor dvs. v-a impresionat în mod plăcut.

Mă simt flatată de aprecierea făcută de la o doamnă de calibrul dumneavoastră, însă vreau să fac câteva precizări legate de informațiile prezentate in postarea de pe rețelele de socializare.

Urmărindu-vă activitatea ca edil al localității dumneavoastră, am identificat multe aspecte legate de “pionieratul“ femeii in administrația locala, cu tot ce implică acesta, convingerea că mandatul este sortit eșecului, lupta de a administra fără majoritate in consiliul local, lipsa suportului real al celorlalte instituții, uneori chiar blocarea oricărei inițiative (de către acestea) și nu în ultimul rând  demitizarea legată de reușita femeii într-o lume a bărbaților ca unici deținători ai abilităților de “edil”.

Faptul că localitatea noastră arată în felul acesta, e urmare a multor ore de muncă, a  sacrificiilor personale in detrimentul familiei și a unei echipe determinate care a accesat peste 30 de finanțări nerambursabile, dar si a gestionării eficiente a bugetului local .

Vă informez cu maximă responsabilitate că aspectul localității si schimbarea la fată a acesteia are legătură doar cu activitatea si investițiile atrase de către primărie ,iar implicarea partenerilor noștri militari nu vizează investițiile din localitate. Sunt convinsă că știți la fel de bine ca mine, că finanțarea obiectivelor publice și rezidențiale nu sunt apanajul organismelor militare, gen NATO.

Ca urmare va rog să reveniți asupra declarațiilor dumneavoastră, legate de dezvoltarea localității, aceasta datorându-se accesării programelor de eficientizare energetică prin intermediul PNRR, a unui număr de 30 blocuri, a programelor de infrastructură, pentru  drumurile comunale, a programelor operaționale ce vizau reabilitarea si construcția de scoli și grădinițe, dar și a programelor locale privind spatiile și locurile de agrement în localitatea Mihail Kogălniceanu. Prezenta bazei NATO pe raza localității contribuie doar prin determinarea ridicării standardelor de civilizație și conviețuire .

Pentru exactitatea și realitatea informațiilor legate de localitate, vă stau cu drag la dispoziție.“, se arată în scrisoarea semnată de primarul Ancuța-Daniela Belu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Tatian Iorga

Recent Posts

PNL Constanța: „Constanța Marilor Proiecte continuă cu un PNL puternic în Parlament și în Guvern“

PNL Constanța a depus, astăzi, lista de candidaturi pentru Parlamentul României. Echipa Marilor Proiecte pentru… Read More

43 de minute ago

Acțiunea Blocada în municipiul Constanța. Polițiștii au amendat 19 vitezomani

La data de 11 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Seviciul Municipal… Read More

4 ore ago

Bărbați din județul Tulcea, cercetați pentru braconaj cinegetic. 15 câini cu multiple răni, relocați într-un adăpost

Ieri, 11 octombrie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Tulcea, împreună… Read More

5 ore ago

Curse ilegale de mașini pe șoseaua Industrială din Constanța. Patru bărbați sunt cercetați de polițiști

În cursul serii trecute, 11 octombrie, polițiștii constănțeni din cadrul Seviciului Municipal de Siguranță Rutieră… Read More

6 ore ago

Constanța. Consilierii județeni, convocați în ultima ședință ordinară din actualul mandat

Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinara pentru data de 17.10.2024, ora 10:00, în… Read More

21 de ore ago

Bărbat prins în flagrant imediat după ce vrut să fure dintr-o locuință, în localitatea Limanu

În cursul nopții trecute, un bărbat a fost prins în locuința unei femei din localiatea… Read More

o zi ago