Unul dintre cei mai bogați tineri din România își construiește vilă pe malul lacului Siutghiol, la Ovidiu. Numele său nu apare în niciun top efectuat pentru bogații României și nici nu face parte din categoria tinerilor mondeni, cu apariții la diverse evenimente publice și nici nu putem afirma că s-a combinat cu vreo domnișoară din showbiz pentru vreun soi de publicitate, dar Andrei Muntmark este cunoscut în lumea afacerilor pe bani mulți, fiind supranumit “Prințul vânturilor”.
Andrei Muntmark pare să calce pe urmele tatălui său, Emanuel Muntmark, care din 2004 când a intrat în afaceri cu eoliene era total necunoscut pentru români. În anul 2009, presa națională a relatat că Emanuel Muntmark a fost declarat cel mai puternic „jucator“ de pe piața parcurilor eoliene din România. Afacerile ridicate de el au fost vândute ulterior către companii celebre: ButanGas, Petrom sau CEZ. Cu un fler dezvoltat pentru afaceri, Muntmark senior ar fi ajuns să dețină investiții care se ridică la peste 1,3 miliarde de euro. Multe dintre afaceri le-a dat pe mâna fiului său Andrei care pare să fi prins regulile jocului cu vântul și cel mai mult îi place să locuiască la Constanța, aici unde familia sa deține peste tot în Dobrogea, parcuri eoliene, iar memorial depus la APM în vederea construirii unei vile pe malul lacului Siutghiol, în zona orașului Ovidiu, nu face decât să dovedească acest aspect. Ca si tatal lui, Andrei fuge de publicitate și își vede liniștit de creșterea cifrei afacerilor de familie. La APM a depus un memoriu de prezentare conform Ordinului MMP nr. 19/2010 privind evaluarea adecvată a zonei unde intenționează să își construiască o vilă, respective un P+1E, plus anexe gospodărești și împrejmuiri. În vederea realizării acestui proiect, Muntmark are emis de la Primăria Ovidiu Certificatul de Urbanism nr. 134/21.06.2017.
Terenul pe care se propune construirea imobilului este liber de construcții și împrejmuiri și se află în intravilanul orașului Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, în ona Insulei Ovidiu. Suprafața terenului este de 1200.00 mp și se va branșa la rețelele edilitare existente în zonă, iar accesul pietonal și auto se va face de la trotuarul străzii A, conform planului. Terenul este proprietatea lui Andrei Muntmark, achiziționat printr-un contract de vânzare – cumpărare. Cladirea ce urmează a fi realizată este alcatuita dintr-un singur corp. La acesta se adaugă anexa gospodarească, foișorul, amplasate independent, în partea posterioară a parcelei. Spațiile neconstruite sunt amenajate cu trotuare dalate, spații verzi amenajate peisagistic și locuri de parcare. Funcțional, conform memoriului depus la APM, clădirea adăposteste la parter: birou, living, dinning și bucătărie, grup sanitar, spațiu de depozitare, cameră tehnică, la care se adaugă dormitor oaspeți, cu baie proprie. La etaj este amplasată zona de noapte: dormitor matrimonial cu baie și dressing și două dormitoare secundare deservite de o baie și o zona de recreere. Împrejmuirea are o lungime de 142 m și este realizată din soclu de beton și gard metalic cu înălțimea de 180 cm către domeniul public și 210 cm pe celelalte limite laterale la nord și sud. Acoperișul va fi tip sarpanta cu invelitoare din tigla ceramica.Toate spațiile de locuit sunt ventilate natural prin intermediul ferestrelor.
Zona în care se va realiza investiția se suprapune in totalitate peste limitele sitului ROSPA 0057 Lacul Siutghiol și nu au fost evidențiate în zona amplasamentului specii și / sau habitate de interes comunitar. De asemenea, prin caracteristicile sale și prin poziție, amplasamentul nu constituie o zonă favorabilă de odihnă, cuibărire, hrănire sau iernat pentru speciile reprezentative ce au determinat declararea ariei drept sit Natura 2000, se arată în documentul depus de Andrei Muntmark la APM Constanța.
Comentarii pe Facebook
Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta