Conecteaza-te cu noi

Societate

Progrese ale CERONAV în legislația privind personalul navigant fluvial

Published

on

În cursul zilei de azi, Consiliul EDINNA – Organizația profesională europeană în domeniul pregătirii personalului navigant, s-a întrunit în mediul online.

Întâlnirea a avut un rol important în identificarea și continuarea progreselor făcute de către statele membre UE pentru armonizarea standardelor de pregătire profesională pe ape interioare din Europa.

CERONAV, în calitate de membru EDINNA, a fost unul dintre promotorii Directivei Europene 2397/2017, privind recunoașterea calificărilor pe apele interioare.

Prin proiectul multinațional “HINT”, CERONAV, în calitate de lider de proiect a elaborat conceptul unui sistem armonizat de pregătire și certificare a personalului navigant fluvial la nivel european.

Prin proiectul multinațional “Danube Skills” – parte a Programului Transnațional Dunărea, CERONAV, în calitate de lider de proiect, a elaborat strategia transpunerii și implementării directivei în țările din regiunea Dunării.

Directiva are ca termen de implementare data de 17 ianuarie 2022.

România este la acest moment un important furnizor internațional de personal navigant pe ape interioare din Europa, cu peste 10.000 de navigatori.

Beneficiile pentru personalul navigant pe ape interioare sunt reprezentate de creșterea mobilității forței de muncă, recunoașterea reciprocă a certificatelor de calificare și a stagiilor navigatorilor români.

”CERONAV a construit cel mai modern centru de pregătire pe ape interioare din Europa, la Galați, pentru a avea capacitatea de a furniza cursuri la cele mai înalte standarde.

CERONAV deține din anul 2013 poziția de vicepreședinte al EDINNA și este membru în CESNI – QP, organismul Comisiei Europene care elaborează standardele de pregătire profesională.

Vânt bun din pupa, marinarilor români din sectorul “inland navigation”!”, au precizat reprezentanții CERONAV.

Foto: Ovidiu Cupșa, director general CERONAV

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions