Conecteaza-te cu noi
palaz

Societate

Proiect de anvergură în zona de sud a Portului Constanța

Published

on

CN Administrația Porturilor Maritime SA a făcut primul pas în dezvoltarea unui proiect de anvergură, unic după 1990, inițiind demersurile în vederea lansării procedurii pentru selectarea proiectantului care va realiza studiul de fezabilitate pentru realizarea lucrărilor de infrastructură, căi de acces și utilități în vederea dezvoltării de terminale specializate în Portul Constanța Sud – Molurile III S și IV S.

Dezvoltarea molurilor III S și IV S va deschide noi oportunități pentru porturile maritime românești, proiectul având un impact economic important, însemnând extinderea Portului Constanța, noi suprafețe unde se vor dezvolta terminale specializate și centre logistice și de producție.

Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, valoarea acestuia fiind estimată la 500 milioane euro, iar execuția lucrărilor va dura 4 ani.

Realizarea celor două moluri în zona de sud a Portului Constanța înseamnă câștigarea din mare a noi suprafețe de teren, dezvoltarea a 11 dane de mare adâncime unde vor putea acosta nave de mare tonaj, 70 ha de platformă de operare și 36 ha de zone logistice.

Advertisement
usr

În configurația propusă se vor obține, în Mol III S, 45 ha platforme de operare, 11 ha de zonă logistică, 7 dane de mare adâncime, de până la 16,5m.

În Mol IV S se vor dezvolta 4 dane de mare adâncime, aproximativ 25 ha platforme de operare și 15 ha de zonă logistică.

Realizarea acestui obiectiv de investiții va conduce la creșterea capacității de transport maritim de mărfuri si implicit la creșterea volumului schimburilor comerciale. În același timp, prin dezvoltarea infrastructurii portului și demararea unor lucrări de asemenea impact se vor crea noi locuri de muncă.

”Extinderea Portului Constanța prin crearea unor dane de mare adâncime și terminale suplimentare de operare, obiectiv inclus în Master Planul de Transport, va deveni un important punct de atracție pentru investitori, mai ales având în vedere oportunitatea dezvoltării unor noi linii comerciale de navigație.”, a precizat Costel Stanca, director general al APC.

 

Advertisement
usr

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions